Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 49

Таку норму введено згідно Постанови Кабінету Міністрів України №1096 від 20 жовтня 2021 року. Законодавчим актом, зокрема, встановлено обов’язок керівників підприємств, установ та організацій забезпечити:

- контроль за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19, для яких вакцинація є обов’язковою;

- відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації, однак відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень, крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19, виданий закладом охорони здоров’я.

Нагадаємо, ще 4 жовтня 2021 року МОЗ наказом №2153 затвердило Перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Це працівники органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів (у Козятинській громаді таких немає), а також закладів освіти усіх рівнів. «Освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють з великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 – невакциновані. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах», – пояснив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Необхідно наголосити, що, як задекларовано у Постанові КМУ №1096, невакциновані працівники повинні бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати але із збереженням місця роботи (тобто не звільнені!). В той же час не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я.

 

Отже, сьогодні норма, передбачена Постановою КМУ, почала діяти: частину невакцинованих працівників навчальних закладів нашої громади (що за медичними показаннями підлягають вакцинації) за наказами їхніх керівників було відсторонено від роботи. Справедливості ради зауважимо, що рівень вакцинації працівників закладів освіти станом на сьогодні, 8 листопада, складає 80-100%. Є навчальні заклади, де щеплення від СOVID-19 отримали 100% працівників. Така ситуація у Флоріанівській гімназії, Сестринівській гімназії, Махаринецькій гімназії. У багатьох закладах освіти громади вакцинація працівників досягла рівня 96% (невакцинованими залишилися 2-3 особи). І лише у двох навчальних закладах рівень вакцинації менше 80%. Шкода, але мова про два дитячих садочки міста.

 

Хочеться ще раз нагадати, що у напруженій обстановці швидкого поширення коронавірусної хвороби, у якій наразі опинилася Україна, найдієвішим способом вберегтися від захворювання, а також від важкого перебігу хвороби і від лікування в умовах стаціонару залишається вакцинація від коронавірусу.

За інформацією Козятинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, станом на 8 листопада у Козятинській громаді проведено 16241 щеплень від коронавірусної хвороби. Щодня все більше мешканців краю приходить до центру проведення вакцинації. Так, 8 листопада проведено щеплення 188 особам.

Нагадаємо, що щеплення продовжують здійснюватися у КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Козятинської міської ради за адресою: м.Козятин, вул.Незалежності, 75.

Режим роботи кабінету щеплень:

Пн.-Пт.: 8:00 -17:00

Сб.: 8:00-13:00

Нд.:8:00-11:00.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України