Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 15

У приміщені КЗ «Центр надання соціально послуг Козятинської міської ради» було проведено груповий тренінг для матерів та дружин Захисників та Захисниць, які переживають втрату близької людини.

До тренінгу був залучений психолог з мобільної команди «INTERSOS» Баландін Андрій та психолог Центру Гарбис Інна. Даний тренінг складаєвся з двох етапів, перший з яких служить проясненню почуттів втрати , « Життя кожного з нас наповнене постійними змінами і випробуваннями долі. Часто це не тільки дрібні зміни, а й скорботні та гіркі неминучі втрати, які западають глибоко в серце і несуть внутрішні психологічні травми. Щоб пройти важкі періоди життя з повним розумінням всієї глибини власних почуттів, реакції та переживань – важливо знати 5-ть стадій прийняття горя, втрат та важких життєвих змін.
П’ять стадій сприйняття:
1. Заперечення
2. Злість
3. Торг
4. Депресія
5. Прийняття

А другий-скоріше їх реорганізації та реоріентаціі з метою пошуку інших можливостей і нових напрямків в житті. Була використана методика « Три листа», де люди які переживають втрату мали можливість написати лист «Подяка», «Вибачення», «Лист з майбутнього».Такі листи є ефективним методом психологічної роботи. Вони допомагають людям зрозуміти і висловити значущі думки і почуття. Те, що на перший погляд здається незрозумілим, немислимим і неможливим, будучи написаним, стає більш зрозумілим і менш загрозливим.

Завдяки своїй специфічній формі листа дають багатьом людям необхідне почуття безпеки і не викликають опору. Незалежно від того, наскільки глибокими є страждання людини, повільно, але неухильно, вона повертаєтеся до звичного життя. Спочатку вона буде робити крок вперед і два назад, але поступово почне усвідомлювати те, що трапилося і задіювати приховані «резерви сил». Особистість з подивом виявить, що життя не зупинилося.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України