Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 47

На нещодавньому засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті Козятинської міської ради було розглянуто два протоколи про адміністративні правопорушення.

Одна справа стосувалася порушення норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів: громадянин здійснював торгівлю у невстановленому місці без відповідного дозволу. Шкода, але це правопорушення є найчастішим серед справ, що розглядаються під час засідання адмінкомісії останнім часом. Мешканці громади торгують речами чи й продуктами харчування (!) у непристосованих для цього місцях, продають рибу, м’ясо, молочні продукти з лотків або й просто розклавши їх прямо на землі.

Ще раз наголошуємо: це неприпустимо! Для торгівлі є спеціальні торгівельні місця на території місцевих ринків! Торгівля ж у невстановленому місці – це пряме порушення благоустрою громади, за що передбачена відповідальність у статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», яка передбачає «накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

 

Друге правопорушення, що стояло на порядку денному засідання, - завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. Мешканець міста викликав до своєї громадянської дружини співробітників поліції, повідомивши про конфлікт, якого, за протоколом, складеним на місці події, насправді не було. Відповідальність за таке правопорушення передбачена у статті 183 КУпАП: «тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

 

Обом правопорушникам спільним рішенням усіх членів адмінкомісії визначено мінімальні штрафні санкції.

 

Нагадаємо, адміністративна комісія при Козятинській міській раді є колегіальним органом, який уповноважений розглядати справи про адміністративні правопорушення, вичерпний перелік яких визначений статтею 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вона має право розглядати правопорушення:

- у галузі житлових прав громадян, житлово-комунального господарства та благоустрою;

- у галузі торгівлі, громадського харчування, сфері послуг, у галузі фінансів і підприємницької діяльності;

- інші правопорушення, що знаходяться у компетенції адміністративних комісій.

Постанова адміністративної комісії про накладення адміністративного стягнення є обов’язковою для виконання, утім може бути оскаржена особою, щодо якої її винесено, в суді протягом десяти днів.

Відбулося засідання адміністративної комісії
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України