Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 4

💊 Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє використання ліків на основі медичного канабісу.

Що це означає:

✔️Обіг канабісу дозволений лише в медичній, промисловій та науковій діяльності.

✔️Виробництво ліків жорстко контролюватиметься на усіх етапах.

✔️Препарати на основі медичного канабісу можна буде отримати лише за електронним рецептом (так само, як сьогодні відбувається з морфіном).

✔️Поширення марихуани для рекреаційного споживання й надалі вважатиметься злочином.

Закон вступає в дію через півроку після його опублікування, тобто у другому півріччі 2024 року.

Доступ пацієнтів до препаратів на основі медичного канабісу — це реалізація права на медичну допомогу для сотень тисяч українців з важкими захворюваннями.

📌 Препарати на основі медичного канабісу застосовують для полегшення комплексу симптомів в онкохворих, які потребують паліативної допомоги, включаючи полегшення болю, розладів харчування, налагодження сну.

А також доступ до ліків на основі медичного канабісу полегшать життя людей, які страждають від хронічного болю, неврологічних захворювань. Зокрема, від епілепсії, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хвороби Гантінгтона, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та багатьох інших важких хвороб.

📌 Закон у правовому полі регулює правила поводження, вироблення, обігу, контролю, доступу та обліку канабісу в медичних, наукових та промислових цілях.

Попри міфи, які зараз поширюються, препарати з вмістом канабісу не потраплятимуть у вільний обіг. Контролювати роботу з медичним канабісом будуть досить жорстко.

🌎 На сьогодні 56 країн схвалили використання медичного канабісу, зокрема серед яких такі країни ЄС як: Німеччина, Іспанія, Нідерланди, Італія, Чехія, Франція, Португалія, Польща, Греція, Австрія, Данія, Бельгія, Норвегія, а також Ізраїль, Великобританія, США та Канада.

 

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України