Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 10

На жаль, у нашій громаді, як, втім і в усій Україні та світі знову спостерігається стрімке погіршення епідемічної ситуації щодо COVID-19 – кількість нових випадків зараження зростає кожного дня.

Єдиним доступним усім та ефективним способом вберегтися від коронавірусу є щеплення.

 

Чому ж важливо вакцинуватися від COVID-19? Передусім, для того, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також - рідних, колег чи просто людей, які їдуть поруч з нами у транспорті. Причому щепитися варто навіть тим людям, які вже перехворіли, адже імунітет після перенесеної хвороби залежить від особливостей організму кожної окремої людини.

Важливо: чим більше людей зроблять щеплення, тим швидше заходи профілактики COVID-19 стануть не потрібними, а відтак – уся країна зможе повернутися до звичного життя.

Наразі в Україні є достатня кількість якісних та визнаних у світі вакцин, якими ми можемо щепитися безкоштовно та у найкоротші терміни – кожна з них ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

Нагадуємо: продовжує свою роботу пункт вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19, що створений на базі КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Козятинської міської ради» за адресою: м. Козятин, вул. Незалежності, 75 (при вході – великий інформаційний банер). В кого виникнуть питання, рекомендуємо звернутися до реєстратури КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Козятинської міської ради» (перший поверх триповерхового приміщення над дорогою).

Графік роботи пункту вакцинації:

Понеділок-п’ятниця – з 8:00 до 18:00 (або довше, до останнього пацієнта);

Субота – з 8:00 до 13:00 (або довше, до останнього пацієнта);

Неділя – з 9:00 до 12:00 (або довше, до останнього пацієнта).

 

З початку проведення щеплень від коронавірусної хвороби COVID-19 в КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Козятинської міської ради» проведено щеплень:

  • однією дозою – 11 762;
  • двома дозами – 9 412.

За період з 27 листопада по 2 грудня вакциновано 1045 осіб.

 

Разом із тим, нагадуємо, що необхідними залишаються носіння масок, користування дезинфікуючими засобами та дотримання соціальної дистанції. Так само слід залишатися вдома та утримуватися від відвідування місць значного скупчення людей, якщо ви маєте симптоми ГРВІ, нещодавно контактували з хворими на COVID-19 або перебували у країнах, в яких виявлено випадки зараження.

Однак потрібно пам'ятати, що усі ці заходи лише допомагають зменшити ризик контакту з вірусом або його передавання іншим людям, але їх недостатньо, аби побороти коронавірус.

Тому просимо усіх не зволікати і записатися на щеплення, щоб захистити себе та близьких від COVID-19.

 

Міцного здоров'я усім нам!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України