Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 15

 

✅ В пʼятницю, 18 серпня, відбулася зустріч з батьками дітей з інвалідністю та представниками реабілітаційного центру «Промінь» щодо його подальшого функціонування.

Центр є державною установою і лише Міністерство соціальної політики та керівник обласного центру «Промінь» може донести всі перспективи збереження філії в місті Козятин. Громада може мати відділення денного перебування в складі Центру надання соціальних послуг.

Держава розділила і вимагає якості за всіма напрямками адаптації людей з особливими потребами.

▶️ Центр інклюзивної освіти займається адаптацією дітей в навчальний процес і освітній простір. Там працюють фахівці різних направлень, крім того, ми маємо 44 асистенти вчителів і вихователів в садочках і школах.

▶️ Медичною реабілітацією займаються медичні установи, що відповідно мають ліцензії, спеціалістів, обладнання.

▶️ Соціальною адаптацією займається Центр надання соціальних послуг та територіальний центр. На даний час в громаді надається 12 соціальних послуг. Там мають працювати фахівці з соціальної роботи, соціальні вихователі, психологи та інші спеціалісти.

Активно обговорювали потреби батьків та дітей, їх запит та проблеми. Проводиться опитування як управлінням соціальної політики, так і батьками.

Центр «Промінь» не працює близько року. Сьогодні особливого гостро стоїть потреба батьків в денному перебуванні дітей, соціальній адаптації та реабілітації. Батьки мають ходити на роботу та продовжувати свій встановлений спосіб життя.

Тому на зустрічі було вирішено всіма силами та засобами виборювати можливість збереження центру, на що було виділено тиждень. Далі група продовжить свою роботу. Якщо рішення не буде прийнято, то громада буде працювати над створення свого відділення денного перебування дітей.

Міська рада, я, як міський голова, повністю підтримуємо та розуміємо батьків у їх прагненні до розвитку своїх дітей, реабілітації та соціальної адаптації. Ми маємо мати в громаді простір, де діти будуть почувати себе в безпеці та в комфорті, де здобудуть нові знання та навички.

Продовжуємо працювати на благо громади 🇺🇦

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України