Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 37

Відповідно до пунктів 41,42,43,44,54,58,79,79 та 80 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень передбачені випадки, коли у пакеті документів треба подавати технічний паспорт на об'єкт незавершеного будівництва. За Законом «Про регулювання містобудівної діяльності» технічні паспорти виготовляються з використанням Реєстру будівельної діяльності за результатами проведення технічної інвентаризації, матеріали якої формуються в інвентаризаційну справу. З 1 серпня цього року, відповідно до постанов КМУ №681 «Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» та №690 «Про затвердження Порядку присвоєння адрес об'єктам будівництва, об'єктам нерухомого майна» державний реєстратор повинен забезпечити перевірку інформації про результати проведеної технічної інвентаризації майна. 

       Таким чином у випадках, визначених законодавством, в разі подання заявником технічного паспорта на об'єкт нерухомого майна чи об'єкт незавершеного будівництва, цей технічний паспорт ПОВИНЕН БУТИ ВНЕСЕНИМ до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва про результати проведення технічної експертизи. При цьому законодавством не встановлено будь-яких винятків залежно від дати проведення технічної інвентаризації чи складання технічного паспорта.

      Тому у разі ВІДСУТНОСТІ ВІДОМОСТЕЙ про проведену технічну інвентаризацію в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва – у проведенні державної реєстрації права власності БУДЕ ВІДМОВЛЕНО.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України