Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 10
УВАГА! ОХОРОННІ ЗОНИ ГРМ!

На виконання листа від 24 травня 2024 року Козятинська міська рада висвітлює зміст отриманого листа ТОВ «Газорозподільні мережі України» про дотримання порядку проведення робіт в межах охоронних зон ГРМ із наступними застереження.

Останнім часом почастішали випадки пошкодження газопроводів під час прокладання підземних комунікацій, проведення сільськогосподарських, земляних та будівельних робіт.

   ! ! !   Земельні ділянки, що входять до охоронних зон газорозподільних мереж, мають використовуватися з обов'язковим дотриманням встановлених законодавством вимог та обмежень.

   ! ! !   Проведення ремонтних, будівельних та земляних робіт в охоронній зоні ГРМ здійснюється виключно за письмовим погодженням Вінницької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» та у присутності її представника.

   ! ! !   Вимоги та умови, що містяться у погоджені, обов'язкові для виконавців таких робіт в охоронних зонах ГРМ. До погодження додається схема газопроводу та інженерних комунікацій і споруд (ГРП, ШРП, ВОГ, засобів електрозахисту тощо).

   ! ! !   Роботи по усуненню наслідків аварій можуть бути розпочаті без погодження Оператора ГРМ, але за обов'язкової присутності представника Оператора ГРМ та за умови обов'язкового оформлення в подальшому необхідних погоджень.

   ! ! !   Юридичні та фізичні особи, а також ФОП, що проводять такі роботи в охоронних зонах, зобов'язані не пізніше ніж за добу до початку робіт повідомити представника Оператора ГРМ щодо проведення робіт.

   ! ! !   У випадках порушення порядку здійснення робіт в охоронних зонах ГРМ несанкціонованого втручання та пошкодження газорозподільних мереж законом передбачена відповідальність винних осіб у вигляді відшкодування заподіяних збитків, а також вартості ремонтних та відновлювальних робіт.

З метою уникнення аварійних випадків, забезпечення енергетичної стабільності, безперебійного газопостачання Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» та міська рада закликають підприємства, установи, організації усіх форм власності неухильно дотримуватися  порядку проведення робіт в охоронних зонах газорозподільних мереж при виконанні таких робіт.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України