Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 67

Зважаючи на неодноразові звернення керівників закладів громадського харчування та жителів громади щодо бажання відсвяткувати Дні народження, корпоративи до 8 Березня та інші святкові заходи, проведення рекламних заходів через ЗМІ та соціальні мережі, міська рада нагадує, що у зв’язку з різким ростом захворюваності на СОVID-19 Вінницька область перебуває у «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки та за крок до введення «червоного» рівню та повного локдауну.

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року №104 при «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки діють обмеження та заборони «жовтого» рівня.

Що стосується діяльності закладів громадського харчування (пп. 9, 10, 11 п. 3 Постанови КМУ №104) , то при «жовтому» рівні забороняється наступне:

- проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;

- робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування зі здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).

Попереджаємо, що працівниками поліції та Держпродспоживслужби будуть здійснюватись цільові рейди по виявленню порушень карантину в закладах громадського харчування з притягненням до адміністративної відповідальності винних у порушенні карантинних заходів.

(Статею 44-3 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу: від 17 000 грн. до 34 000 грн. для громадян та від 34 000 грн. до 170 000 грн.. для посадових осіб).

Тому ще раз звертаємось: не наражайтесь самі та не наражайте інших на небезпеку.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України