Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 4

Уряд запроваджує три програми грантового фінансування бізнесу та аграрної сфери в Україні.

1️⃣ Перша програма — це мікрогранти до 250 тисяч гривень для тих, хто хоче запустити новий бізнес. На таку підтримку від держави зможе розраховувати будь-який українець, що має бізнес-план. Це можливість запустити будь-який мікробізнес, як то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо.

Учасником програми може стати будь-який українець, який не працює на інших підприємствах та не веде інший бізнес. Для отримання гранту треба буде подати заявку через портал Дія чи відділення «Ощадбанку», додавши до заявки бізнес-план.

Держава надаватиме грант не готівкою, а на окремий банківський рахунок. З цього рахунку можна буде купити обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково оплатити оренду.

Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою «5-7-9» у розмірі до 2,5 млн грн. Це кошти на будівництво чи реконструкцію приміщень, на придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу.

2️⃣Дві наступні програми стосуються аграрної сфери. Це створення садів і теплиць. Загальний бюджет програми – 7 млрд грн.

Учасниками програми зможуть стати як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 25 років. Основна вимога — працевлаштування робітників та сплата податків.

3️⃣Остання програма — це гранти на підтримку садівництва, ягідництва та виноградарства. Держава надаватиме від 300 до 400 тисяч грн на 1 гектар садів, частково компенсуватиме вартість садів. Очікувана кількість грантів буде йти не за кількістю підприємств, а по площі насаджень. Загальний бюджет програми – 4 млрд грн.

Загалом на три програми проєкту "єРобота" держава виділить 16 млрд грн. в межах нової урядової програми «єРобота».

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України