Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 79

Рішення про переведення навчальних закладів громади було прийняте після засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося сьогодні.

Головна тема зібрання: стрімке поширення захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, що спостерігається за останній тиждень. Нагадаємо, у зв’язку із погіршенням ситуації з коронавірусом, відсьогодні, 24 січня, Вінниччина разом із іншими 9 областями (Рівненська, Сумська, Чернівецька, Львівська, Тернопільська, Харківська, Житомирська, Чернігівська, та Хмельницька область) увійшла до «помаранчевої» зони карантину (Івано-Франківська область перейшла до «червоної» зони).

 

Як розповів на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій начальник Козятинського відділу ДУ «Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Леонід Ящук, на території Козятинської громади, як і в області, спостерігається стрімке зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та на інші гострі респіраторні вірусні інфекції, яке розпочалось на другому тижні 2022 року. Випадків грипу з початку року ще не зафіксовано.

Станом на 24 січня від початку року в громаді зареєстровано 214 випадків захворювання на COVID-19, із яких 66 - за останні вихідні (22-23 січня). У порівняні з попереднім тижнем захворюваність зросла в 2,5 рази. Серед захворілих 25 дітей, із яких 8 - за останні вихідні. Також з початку року 15 хворих госпіталізовано, 198 перебуває на амбулаторному лікуванні, є 2 летальних випадки. Щоденно протягом останнього тижня до лікарів звертається від 40 до 60 чоловік з ознаками ГРВІ.

Приймаючи до уваги циркуляцію на території області штаму (Омікрон), слід очікувати подальше зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

 

Начальник управління освіти та спорту міської ради Інна Мадей у своєму виступі зазначила, що у деяких закладах загальної середньої освіти на заняттях відсутній значний відсоток дітей. Так, станом на сьогодні, 24 січня, у ЗШ №2 хворіє 120 учнів (23%), у ЗШ №5 – 152 учні (34%), у ЗНВК «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. Підгорбунського – 162 учні (32%).

 

Враховуючи викладені факти, та рекомендації міської комісії з питань ТЕБ та НС (протокол додаємо у причіпному файлі до допису), від завтра, 25 січня, на дистанційне навчання переходять УСІ КЛАСИ зазначених трьох освітніх закладів громади: ЗШ №2, ЗШ №5 та ЗНВК «Школа-гімназія-дитячий садок» ім. Підгорбунського.

Документи:
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України