Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 25

У Козятинській міській громаді 14 сіл і у жодному з них не налагоджена централізована система вивезення побутових відходів. Так складалося роками, десятиріччями та, чого приховувати, було завжди. Сміття викидається у посадки, поля, околиці населених пунктів. Зрозуміло, що це неприпустимо і бути так не повинно. Тому вивезення ТПВ від домогосподарств сіл громади – завжди актуальна проблема, що потребує вкрай швидкого реагування та вже давно чекає вирішення.

 

Ще на початку року з ініціативи Козятинського міського голови Тетяни Єрмолаєвої управління ЖКГ міської ради спільно зі старостами старостинських округів громади розпочали роботу по розробці графіку вивезення ТПВ із сіл Козятинської громади. Одним із важливих етапів роботи стала широка інформаційна кампанія у селах громади, метою і завданням якої було заохочення місцевих мешканців до укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів із козятинським комунальним підприємством «Чисте місто».

Слід зауважити, ця робота ще не завершена, адже не усі сільчани погодилися поки що на централізований збір сміття, сподіваючись, очевидно, звільнятися від нього у звичний спосіб – у посадки, поля, околиці населених пунктів. Однак, забули, що за засмічення території громади передбачена відповідальність у вигляді штрафів у Кодексі України про адміністративні правопорушення.

 

Однак, є і гарні приклади. Серед таких – мешканці сіл Флоріанівського старостинського округу.

Вчора у Флоріанівці та Рубанці працівники КП «Чисте місто» здійснили перший вивіз сміття від приватних домоволодінь, позаяк мешканці цих сіл у переважній більшості вже уклали відповідні договори.

- За розробленим графіком вивезення твердих побутових відходів, у наших селах машина комунального підприємства забиратиме сміття кожну третю п'ятницю місяця, - коментує староста Флоріанівського старостинського округу Наталія Ковальчук. – За умовами договору, наші мешканці платитимуть по 10,58 грн у місяць з фактично проживаючого. Такі умови прийняли у селі Рубанка вже 90% мешканців, у Флоріанівці – трохи більше 50%. Однак, вчора, у якості першого показового збору сміття комунальники забирали сміття і від домоволодінь тих сільчан, що поки що не мають договорів із КП. І така «акція» пішла на користь: після того, як сміттєва машина проїхалася по селам, забравши відходи, чимало людей прийшли, щоб підписати договір. Вочевидь, зрозуміли: за символічну плату можуть звільнитися від сміття комфортно, зручно і не порушуючи закони.

До слова, зібрали сміття вчора у селах округу чимало.

У Рубанці та Флоріанівці вперше централізовано зібрали сміття
У Рубанці та Флоріанівці вперше централізовано зібрали сміття
У Рубанці та Флоріанівці вперше централізовано зібрали сміття
У Рубанці та Флоріанівці вперше централізовано зібрали сміття
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України