Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 69

Днями відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій обговорили загрозу виникнення надзвичайної ситуації (згідно Класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010 - НС 10820 - унаслідок аварії в теплових мережах (системах гарячого водопостачання) холодної пори року), а саме: порушення нормальних умов діяльності і навіть довготривалу зупинку навчального процесу у ліцеї та ДНЗ №1 через відсутність теплопостачання в опалювальний період.

Як доповів заступник міського голови - начальник управління ЖКГ міської ради Андрій Корнійчук, під час гідравлічних випробувань мережі теплопостачання котельні №2 виявлено, що теплоносій не надходить до опорного навчального закладу «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області» через те, що під дією тиску теплоносія відбулися прориви трубопроводу. Причиною цього є застарілий трубопровід мережі від котельні до споживача. Для ліквідації проривів необхідно розривати майже все асфальтове покриття вулиці Володимира Великого (а це понад 400 метрів!), а також замінювати значну частину трубопроводу, здійснювати його утеплення тощо. На даний час відсутні необхідні ресурси для ліквідації даної аварійної ситуації.

Також в ДНЗ №1 протягом опалювального сезону 2020-2021 років спостерігалось постійне недотримання температурного режиму, під час якого було зафіксовано найвищий температурний показник лише +16 °С.

З огляду на складну ситуацію, що потребує негайного вирішення, керівництво управління освіти та спорту міської ради отримало розпорядження вжити заходів щодо проведення реконструкції систем теплопостачання із встановленням модульних теплогенераторів в опорному навчальному закладі «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області» (вул. Володимира Великого, 20) та дошкільному навчальному закладі №1 «Лелека» (вул. Мічуріна, 17).

Фінансове управління міської ради, згідно даного розпорядження, повинно передбачити кошти на реконструкцію та обслуговування систем теплопостачання об’єктів, відповідно до наданих управлінням освіти та спорту розрахунків.

У ліцеї та садочку №1 встановлять модульні теплогенератори
У ліцеї та садочку №1 встановлять модульні теплогенератори
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України