Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 68

Таку категоричну вимогу поставили перед представниками теплопостачальних компаній ТОВ «Вінниця-облтеплоенерго», ТОВ «Вінниця-теплоенерго» та ТОВ «Вінницькі теплові мережі» учасники позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основне питання, що стояло на порядку денному – порушення в теплопостачанні закладів соціальної сфери та в експлуатації котелень на території міста Козятина.

Приводом зібрання засідання стала критична ситуація, що склалася у закладах соціальної сфери та освіти: від понеділка, 8 лютого, у територіальному центрі соціального обслуговування, КП «Міська лікарня», КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, загальноосвітні навчальні заклади №1, №2, школа-ліцей температурний режим побив усі антирекорди опалювального сезону, адже у приміщеннях, згідно складених актів, температура коливалася в межах 8-15 градусів тепла! Це грубе порушення санітарних норм!

- Неприпустимий і абсолютно неможливий такий стан речей у лікарнях, школах та територіальному центрі Козятина, - прокоментувала міський голова Тетяна Єрмолаєва. - Ситуацію треба негайно виправляти. Будь-які пояснення теплопостачальних компаній у ситуації, що склалася, не приймаються - лише негайне і невідкладне якісне теплопостачання.

Крім того, до міської ради, через засоби масової інформації, соціальні мережі надходили неодноразові скарги від мешканців громади щодо порушень техногенного, екологічного та біологічного характеру в діяльності компаній, що забезпечують постачання тепла.

У результаті моніторингу роботи котелень встановлено, що складування паливних матеріалів в котельнях, де здійснюють господарську діяльність ТОВ «Вінниця-облтеплоенерго», ТОВ «Вінниця-теплоенерго» та ТОВ «Вінницькі теплові мережі» здійснюється на відкритих площадках. Внаслідок вологої погоди на площадках складування паливних матеріалів утворюється болото, що виділяє неприємний запах, а дим від спалювання такого палива неналежної якості створюють дискомфорт жителям прилеглих будинків. Постійна масова присутність на місцях складування паливних матеріалів диких птахів створює можливість розповсюдження інфекційних захворювань (в т.ч. грипу птиці).

Спосіб складування твердого палива та золи на прилеглій території котельних не відповідають вимогам наказу міністерства внутрішніх справ України №1417 від 30.12.2014 року «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні», ДБН В.2.5-77:2014 «Котельні» та Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Приміщення котелень, які орендують теплопостачальні організації, знаходяться у вкрай занедбаному стані.

На неодноразові звернення до ТОВ «Вінниця-облтеплоенерго», ТОВ «Вінниця-теплоенерго» та ТОВ «Вінницькі теплові мережі», приписи щодо усунення недоліків, керівництво вказаних компаній НЕ РЕАГУЄ, проведення перевірок комісіями міської ради, екологічної інспекції ІГНОРУЄ ТА ПЕРЕШКОДЖАЄ їх проведенню.

Викладені вище факти можуть призвести до аварій та виникнення надзвичайних ситуацій (згідно Класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010) у теплових мережах (НС 10820), в електричних мережах (НС 10760), в системах газопостачання (НС 10840), пов’язаних з інфекційними захворюваннями (НС 20710).

З огляду на вищевказані факти, з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій при експлуатації котелень комісія з надзвичайних ситуацій вирішила:

керівникам теплопостачальних компаній ТОВ «Вінниця-облтеплоенерго», ТОВ «Вінниця-теплоенерго» та ТОВ «Вінницькі теплові мережі» НЕВІДКЛАДНО вжити заходів щодо приведення до санітарних норм температурного режиму в закладах соціальної сфери, належного складування та накриття паливних матеріалів і вивезення продуктів їх згоряння, приведення приміщень котелень в належний стан;

таким чином НЕВІДКЛАДНО забезпечити виконання вимог наказу міністерства внутрішніх справ України №1417 від 30.12.2014 року «Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні», ДБН В.2.5-77:2014 «Котельні» та Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», у т.ч. проведення протипожежних заходів.

Причому виправити ситуацію теплопостачальники повинні до 15 лютого.

Наголошуємо! Невиконання рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тягне за собою дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність - звернення до прокуратури.

Тетяна Єрмолаєва: "Тепло у соціальних закладах повинно бути і крапка!"
Тетяна Єрмолаєва: "Тепло у соціальних закладах повинно бути і крапка!"
Тетяна Єрмолаєва: "Тепло у соціальних закладах повинно бути і крапка!"
Тетяна Єрмолаєва: "Тепло у соціальних закладах повинно бути і крапка!"
Тетяна Єрмолаєва: "Тепло у соціальних закладах повинно бути і крапка!"
Тетяна Єрмолаєва: "Тепло у соціальних закладах повинно бути і крапка!"
Тетяна Єрмолаєва: "Тепло у соціальних закладах повинно бути і крапка!"
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України