Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 3
Театр Кафки презентував аудіозбірку віршів Івана Сокульського

Львівський театр імені Франца Кафки продовжує свою місію з популяризації української поезії. Цього разу актори театру презентують новий поетичний альбом, присвячений творчості видатного українського поета, дисидента та борця за свободу слова Івана Сокульського.

Вірші Сокульського, пронизані глибоким патріотизмом, любов’ю до України та незламним духом, знайшли своє відродження в інтерпретації акторів театру Кафки. Цей альбом стане ще одним свідченням того, що поезія Івана Сокульського залишається актуальною і сьогодні, надихаючи нові покоління на боротьбу за справедливість і свободу.

Про Івана Сокульського

Іван Сокульський – постать, яка назавжди увійшла в історію української культури. Як один із перших шістдесятників, він відстоював права української мови та культури, за що зазнав жорстоких репресій з боку радянської влади. Його життя – це приклад незламності духу та відданості своїм ідеалам. Сокульський – важлива фігура в історії української літератури та дисидентського руху. За свої переконання та за право свободи творчості він переслідувався радянською владою понад 30 років.

Про альбом

Новий поетичний альбом театру Кафки – це не просто збірка віршів. Це – спроба передати емоції, думки та почуття автора через театральне мистецтво. Кожен вірш – це маленька вистава, створена з любов’ю та повагою до творчості Івана Сокульського.

Театр Кафки запрошує всіх шанувальників поезії та української культури долучитися до цього важливого проєкту, прослухати вірші та поділитися ними з друзями.

https://youtu.be/UR_Oyf5HRkk

Пропонуємо також ознайомитися із попередніми аудіозбірками театру Кафки: альбом "Сумні вірші" та альбом "Вірші про кохання".

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України