Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 11

Продовжується збір творчих робіт для благодійного вернісажу «Лаванда надихає, ЗСУ перемагає», всі кошти від продажу яких будуть направлені на допомогу воїнам ЗСУ. Долучитися до вернісажу може кожен. Роботи приносити в Музей історії міста Козятин.

Знайомимо з новим учасником вернісажу та його фотороботами, що поповнили скарбничку вернісажу.

Сабадаш Кирил, 16 років, навчається та є президентом ліцею №2, є головою консультативно-дорадчого органу Козятинської міської ради — Молодіжної ради Козятинської ТГ, бере участь у різноманітних заходах, конкурсах, олімпіадах, є неодноразовим переможцем обласних та всеукраїнських конкурсів художнього читання, коспікер розмовного клубу англійської мови онлайн «єCONVERSATION», півфіналіст програми обміну майбутніх лідерів FLEX 2022-2023, бронзовий призер Олімпіади Геніїв України 2022 (Genius Olympiad Ukraine) в номінації короткометражний сюжетний фільм, займається створенням відео- та фотоконтенту…і це ще не всі здобутки талановитого юнака.

Для вернісажу Кирил представив три авторські роботи в техніці фотодрук на полотні. Це не просто гарне фото на підрамнику, а триптих, в якому закладений глибинний сенс віри в майбутнє. Ось як автор пояснює ідею створення: «Не побоюся назвати свою роботу справжнісінькою історією, що поділена втричі, на три розділи. Цю історію, відповідно до творів та будь-якого тексту, потрібно читати зліва-направо. Перша картина — перший розділ історії: чорно-білі світлини, як буденне життя кожного українця на початку війни, а згасаючі, але все ж яскраві, кольори лаванди й бджілок — символ віри у світле майбуття. Бачити пару бджіл уві сні — хороший знак, що щастя буде і не за горами. Пластир з квітами лаванди й написом «healing» зцілює, лікує, тобто: природа лікує.

Друга картина є більш забарвленою та контрастною - це контраст, що дарує сум та біль. На тлі можна побачити військові дії та полум’я, але попереду сидить дівчина в ще не спалених від війни квітах, мріє бачити у відображенні й навкруги літо, природу.

Третя картина є спокійною й світлою, дівчина лежить у рясних кущах лаванди й споглядає на мирне рідне небо, яке можна побачити на тлі.

Модель на фото — Поліщук Анастасія, 19 років, екс-президентка ліцею №1, студентка філологічного факультету Університету ім.Т.Шевченка, PR-менеджерка Молодіжної ради Козятинської ТГ, коспікерка розмовного клубу англійської мови онлайн «єCONVERSATION».

Талановита молодь долучається до благодійного вернісажу
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України