Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 1

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» введено поняття мінімального податкового зобов’язання.

Це мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до Податкового кодексу України.

Тобто, МПЗ необхідно буде сплатити як за користування, так і за володіння земельною ділянкою сільськогосподарського призначення. Платникам – фізичним особам не потрібно самостійно звітувати за МПЗ. Податкова самостійно визначає розмір податку та надсилає податкове повідомлення-рішення.

Фахівці також звертають увагу, що ті, хто отримав податкове повідомлення-рішення від податкової, має обов’язок сплатити зазначену там суму. Хто не згоден із розрахунком МПЗ,  має право звернутися до податкового органу для проведення звірки даних.

Громадянам рекомендують неухильно дотримуватися законодавчих вимог та сплатити зазначену в податковому повідомленні-рішенні суму до завершення 2023 року. Це пов’язано з тим, що по завершенню календарного року Казначейство змінює бюджетні рахунки. Відтак,сплачені в 2024 році суми податків на попередні рахунки обліковуватимуться як не ідентифіковані, що в свою чергу може спровокувати виникнення податкового боргу та інші негативні наслідки для платників. Крім того, кожна сплачена сума податків є підтримкою обороноздатності нашої армії та працює на пришвидшення нашої Перемоги!

За інформацією ГУ ДПС у Вінницькій області

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України