Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 9

22.08.2023 Кабінет Міністрів України прийняв постанову №887, що спрощує отримання статусу учасника бойових дій.

      Відтепер для підтвердження участі в бойових діях комісії достатньо надати лише довідку про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

       Раніше для отримання такого статусу необхідно було надати один із таких документів: витяги (копії бойових донесень), журналів бойових дій, вахтових журналів, наказів про залучення до таких заходів, матеріалів службових розслідувань за фактами отримання поранень тощо. Як правило, такі документи є засекреченими і не завжди виходило їх отримати за зверненням військовослужбовця/колишнього військовослужбовця чи його адвоката. Проте, якщо у Вас є такі документи на руках, то їх як і раніше можна долучати до заяви.

     Всі інші документи, які необхідно пред’явити до міжвідомчої комісії, залишаються незмінними:

1) заява про отримання статусу УБД;

2) заява на обробку персональних даних;

3) копія паспорта громадянина України;

4) копія ідентифікаційного коду;

5) дві кольорові фотокартки розміром 3х4 см на матовому папері, зображення обличчя має займати 65-70% фотокартки.

      Також вказаною постановою Уряду передбачені зміни щодо оформлення статусу УБД, якщо військовослужбовець отримав травму (поранення, контузію, каліцтво).

      Раніше потрібно було надати міжвідомчій комісії матеріали спеціальних розслідувань за фактом отримання травми.

     Відтепер надається лише довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), яка видається військовослужбовцю за фактом отриманого ним поранення.

    Вказаною постановою також затверджено нову форму довідки про безпосередню участь в обороні України.

     Відтепер у довідці, крім звання, прізвища, імені, по батькові, обов'язково зазначаються: посада, дата народження, реквізити документа, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків. Можуть бути зазначені також адреса задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), номер контактного телефону й адреса електронної пошти.

       У разі потребі в отриманні безкоштовної юридичної консультації можна звернутися до Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: вул. Героїв Майдану, 32 м. Козятин.

Дізнатися більше про надання безоплатної правової допомоги можна, перейшовши за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України