Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 310

Росія може почати масштабний напад на Україну цієї зими: про цей ризик попередили спершу західні, а потім й українські розвідники.

Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу наприкінці січня – на початку лютого 2022 року. Атака, ймовірно, буде охоплювати авіаудари, ракетні, артилерійські, бронетанкові та повітряно-десантні атаки на півдні, сході та півночі нашої держави. Таким атакам передує серія психологічних операцій по дестабілізації України, щоб підірвати її здатність захищатись. Для цього використовуються протестні настрої населення (через підвищення тарифів, протести прноти примусової вакцинації, «Вагнергейт», тощо).

Звичайно, ми не хочемо вірити, що може бути війна, і сподіваємось на мир. Керівництвом України разом з країнами-партнерами вживаються політико-дипломатичні заходи щодо вирішення цієї кризової ситуації, але наша держава має бути готовою, щоб себе захистити, а також готовою до ліквідації тих наслідків, до яких можуть призвести бойові дії. Як кажуть – сподіваємося на краще, але готуємося до найгіршого.

Наша область та територіальна громада знаходяться в тилу ймовірних бойових дій, але наявність в місті Козятині потужного залізничного логістичного вузла створює загрозу авіаційних та ракетних ударів з метою виведення його з ладу, паралічу залізничних перевезень. Такі удари в свою чергу призведуть до масштабних руйнувань, пожеж, втрат серед працівників залізниці та населення міста.

Щоб мінімізувати втрати та забезпечити ефективну роботу з ліквідації наслідків від бойових дій, і влада, і населення громади повинні бути готовими до дій в умовах особливого періоду та воєнного стану.

Такі заходи відпрацьовувалися 24 листопада під час проведення штабного тренування місцевої ланки цивільного захисту при переведенні з режиму функціонування в мирний час на режим особливого періоду та воєнного стану.

Було відпрацьовано:

- дії з оповіщення керівного складу та працівників органів управління цивільного захисту

- перевірено роботоздатність централізованої системи оповіщення з практичним ЗАПУСКОМ СИРЕН і подачею сигналу «УВАГА ВСІМ!»;

- дії з розгортання роботи пункту управління, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісії з питань евакуації;

- уточнення плану цивільного захисту на особливий період в умовах раптового нападу противника та початку бойових дій, відпрацювання рішення про введення його в дію;

- заслухано керівників служб стосовно особливостей виконання основних заходів плану цивільного захисту на особливий період, наявність та стан сил і засобів служб;

- підготовлено рішення про прийом та всебічне забезпечення евакуйованого із зони бойових дій населення.

Для того, щоб мешканці нашої територіальної громади знали як діяти в надзвичайних ситуаціях в умовах воєнного періоду міською радою розпочинається публікація на офіційному сайті та у соціальних мережах фейсбук та інстаграм алгоритмів дій та пам’яток населенню щодо дій за сигналами оповіщення цивільного захисту, укриття та евакуації населення, правил поведінки оповіщення у разі виникнення небезпечних ситуацій.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України