Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 20

«Центр надання соціальних послуг» провадить соціальну роботу та надає соціальні послуги, передбачені Класифікатором соціальних послуг, особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах. Наразі в арсеналі Центру 11 соціальних послуг, а саме:

-         соціальна адаптація;

-         соціальна інтеграція та реінтеграція;

-         надання притулку;

-         екстрене (кризове) втручання;

-         консультування;

-         соціальний супровід сімей в складних життєвих обставинах/ соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти сироти та діти позбавлені батьківського піклування;

-         представництво інтересів;

-         посередництво (медіація);

-         соціальна профілактика;

-         натуральна допомога;

-         інформування.

 

Центр розпочав функціонувати з 05 липня 2022 року. З початку функціонування Центром надано більше 5960 соціальних послуг, з них понад 30 соціальних супроводів сімей в складних життєвих обставинах та сімей, в яких виховуються діти сироти/діти позбавлені батьківського піклування.

Проведено 18 групових заходів превентивного характеру серед представників сімей вразливих категорій населення, шкільної та активної молоді громади, серед яких:

  • тренінги для учнів 8-9 класів «Куріння, алкоголь, наркотики - шлях в безодню»;
  • групова зустріч з елементами тренінгу «Баранчик в пляшці»,
  • тренінг для внутрішньо переміщених осіб «Техніки самокоучингу»,
  • групова зустріч «Таємниця семи поколінь роду - навіщо потрібно знати своїх предків» + мк «Дерево роду»,
  • майстер клас «Побажання в кишенці» для дітей з сімей Захисників України, тощо

Налагоджено співпрацю з суб’єктами соціальної роботи в громаді, волонтерами, гуманітарними організаціями. При Центрі продовжує активно функціонувати Гуманітарний Штаб, в якому отримують допомогу речами жителі громади. Центр в співпраці з мобільною командою гуманітарної організації «INTERSOS» проводить відвідування сімей з числа вразливих категорій населення громади, долучається до організації та проведення акцій, тренінгів та інших групових заходів. На базі Центру ведуть щотижневий консультаційний прийом психолог та юрист гуманітарної організації «TRIANGLE».

Багато небайдужих жителів громади та підприємців відгукнулись на заклик підтримати сім’ї з числа вразливих категорій населення: до Гуманітарного штабу регулярно приносять одяг, посуд, речі першої необхідності, тощо. Завдяки благодійній допомозі сім’ї фермерів Шнайдрук з села Вовчинець Махнівської громади більше 30 сімей отримали яблука.

Якщо ви бажаєте підтримати сім’ї громади, що належать до вразливих категорій населення, - запрошуємо до співпраці! Звертайтесь до Центру надання соціальних послуг за адресою:  м. Козятин, вул. Незалежності, 75 (вхід з провулку Олега Ясінського). Тел. 2-05-04

ЦНСП

Соціальна робота в дії
Соціальна робота в дії
Соціальна робота в дії
Соціальна робота в дії
Соціальна робота в дії
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України