Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 38

Місто Козятин вже декілька років має електронну базу даних про усіх зареєстрованих мешканців – Реєстр територіальної громади, що знаходиться у віданні Козятинського центру надання адміністративних послуг. До поповнення Реєстру наразі долучаються і села міської громади – 14 населених пунктів, які об’єдналися із Козятином в одну ТГ.

Так, про завершення цього процесу звітує староста Кордишівського старостинського округу Олександра Бондарець.

- Наповненням Реєстру тергромади близько місяця займалася наш головний спеціаліст з діловодства Тетяна Кесарчук, - розповіла Олександра Миколаївна. – Наразі ця кропітка робота, що полегшить отримання адміністративних послуг мешканцями наших сіл Кордишівка, Прушинка та Каролівка, завершена.

 

Нагадаємо, Реєстр територіальної громади (РТГ) — це база даних, призначена для зберігання, обробки та використання інформації відповідно до вимог законодавства України для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Якщо простіше, це інформація про осіб, місце проживання яких зареєстроване на певній території.

Якщо дані про особу будуть внесені в РТГ, при зверненні до державних органів та організацій не потрібно буде подавати довідку про реєстрацію місця проживання особи, так як обмін цією інформацією відбуватиметься без залучення громадян. Тобто РТГ — це доступність та зручність надання адміністративних послуг, оптимізація та підвищення ефективності роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. За умови ефективного налагодження обміном інформації в РТГ вдасться скоротити час подачі документів, зменшити їх кількість та кількість процедурних дій, підвищити якість надання адміністративних послуг.

Села Козятинської громади завершують внесення даних у єдиний Реєстр територіальної громади
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України