Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 70

Ситуація із поширенням в Україні коронавірусу істотно покращилася, однак лікарі попереджають: без масової вакцинації та набутого таким чином суспільного імунітету нас чекає нова хвиля Covid-19 вже у вересні.

Наразі у Козятинській громаді триває кампанія щеплення проти ковіду, яка розпочалася ще у березні поточного року. Як розповіла головний лікар Козятинського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлія Радогощина, станом на 20 липня вже вакциновано 3185 мешканців Козятинщини, у тому числі: 1800 отримали щеплення вакциною CoviShield, 1010 – вакциною CoronaVac і за три дні вакцинування дозами Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 375 чоловік. Із вказаного числа повний курс щеплення, тобто вакцинування двома дозами, отримали 2116 козятичан.

Нещодавно співробітники міської ради разом із міським головою Тетяною Єрмолаєвою, її заступниками, секретарем ради Тетяною Римшою, керуючою справами виконкому – начальником організаційного відділу Аліною Тимощук також вакцинувалися. Частина отримали першу дозу, інші – вже другу.

- Сам вакцинувався і вам раджу, - зауважив заступник міського голови – начальник управління житлово-комунального господарства Андрій Корнійчук. – Переконаний, що прищеплюватись обов’язково треба, і ставлення до вакцинації має бути відповідальним.

- На жаль, у нас досі відчувається негативний вплив інформаційних кампаній з дискредитації вакцинації – багато людей вірять у міфи, відмовляються від щеплень. І дарма, бо вакцинація – це інформування організму про існування певного збудника, після знайомства з яким імунна система виробляє антитіла до нього. Коли людина зустрічається зі справжнім вірусом, завдяки заздалегідь виробленому імунітету організму значно простіше подолати загрозу й не допустити катастрофи, - додала міський голова Тетяна Єрмолаєва.

 

Нагадуємо, що на базі міського будинку культури у центрі Козятина розгорнуто пункт громадського щеплення, який працюватиме щосуботи з 10 до 13 години. Вакцинуватимуть поки що дозами вакцини CoronaVac. Бажаючі пройти вакцинацію проти коронавірусу повинні мати при собі паспорт та ідентифікаційний код.

«Сам вакцинувався і вам раджу», або Як триває вакцинація проти коронавірусу у Козятині
«Сам вакцинувався і вам раджу», або Як триває вакцинація проти коронавірусу у Козятині
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України