Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 229

Так класифікували стан «випробування холодом», що влаштували у Козятині теплопостачальні компанії (ТОВ «Вінниця-облтеплоенерго», ТОВ «Вінниця-теплоенерго», ТОВ «Вінницькі теплові мережі»), учасники засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 15 жовтня.

Вказані суб’єкти господарювання не розпочали подачу теплової енергії до споживачів, не виконали рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол від 12.10.2021 №22) щодо негайного початку опалювального сезону.

Станом на 9 годину 15 жовтня 2021 року у зв’язку з відсутністю теплопостачання та зниження нічної температури повітря до -1 в закладах соціальної сфери міста Козятина (територіальний центр соціального обслуговування, КП «Козятинська центральна районна лікарня», КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», МВПУЗТ, загальноосвітні навчальні заклади №1, №2, №5, ліцей, гімназія №6, ДНЗ №1, ДНЗ №2, ДНЗ №6) температурний режим в приміщеннях не відповідав санітарним нормам (згідно складених актів, температура коливалась в межах +8 - +14).

Такі дії теплопостачальних компаній призвели до ЗРИВУ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ 2021-2022 років та, відповідно, до зриву навчального процесу у освітніх закладах, зриву лікувального процесу у закладах охорони здоров’я, а також становлять безпосередню загрозу життю та здоров’ю людей.

Постачання теплової енергії до бюджетних закладів соціальної сфери не здійснюється, що ПРИРІВНЮЄТЬСЯ ДО НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ унаслідок аварії в теплових мережах (системах гарячого водопостачання) холодної пори року.

Ставлячи першочерговим завданням здоров’я мешканців громади, учасники засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили вказати комунальному підприємству «Чисте місто» сьогодні ж забезпечити доступ до приміщень котелень, які перебувають на балансі підприємства, провести запуск опалювальних котлів та ПОДАТИ ТЕПЛОВУ ЕНЕРГІЮ ДО СПОЖИВАЧІВ.

У супроводі наряду поліції, Козятинського міського голови Тетяни Єрмолаєвої, заступника міського голови – начальника управління ЖКГ Андрія Корнійчука, депутатів Козятинської міської ради 8 скликання сьогодні рішення комісії з надзвичайних ситуацій працівники КП «Чисте місто» виконали: здійснили запуск котлів котельні №9 (процес протистояння із «представниками теплопостачальників», які не мають правовстановлюючих документів, а також момент запуску котла можна побачити на відео, що причеплені біля допису). Причому у якості палива комунальники використали (вперше за останні 5 років) дрова. Нарешті у приміщеннях центральної районної лікарні, терцентру та школи №2 стане тепло.

І це тільки початок виправлення ситуації із теплопостачанням у Козятині – проблеми, що ось уже п’ять років відверто кошмарить козятинців.

Далі буде. І буде тільки тепло та якісно!

 

Відео 1

Відео 2

Відео 3

Саботаж теплопостачальників призвів до надзвичайної ситуації техногенного характеру у Козятині
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України