Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 10

Шановні мешканці! 
       Маєм тримати свій фронт!  
      Звернення до жителів чотирьох громад Козятинського району, крім того, що ми сусіди, ми завжди ними будемо і маємо підтримувати один одного і дякувати, найважливіше сьогодні - у нас одна система електрозабезпечення. Село Юрівка, Воскодавинці, Сестринівка, залізниця чи центр Козятина, ми всі разом. Нас не можна порівнювати з Калинівською чи Ружинською громадою, ми інші. 
        Відсутній офіційний графік планових відключень, який може бути оприлюднений. РЕМ ще не вийшов на плановий режим відключень. Головне завдання на найближчий час - відновлення планових відключень, а надалі відсутності іх. 
         На доведеному ліміті споживання  працюють залізниця, хлібозавод, птахокомбінат, елеватори, лікарні, ферми, водокачки, заклади, установи і тисячі приватних споживачів. Для того, щоб потяги ремонтувалися і вантажі переводились, потрібна електроенергія. Для того, щоб фермер видоів корови, охолодив і подав на молокозавод молоко, потрібна електроенергія. Щоб хліб лежав на полицях, потрібна електроенергія. На лікарні, котельні, елеваторах, на птахофермах. Генератори ніколи не закриють об’єми споживання, крім того, орієнтовно, вартість одного кВт енергії через генератор коштує біля 22 гривень. 
      Ми всі споживачі однієї системи, ми не розділені, на важливих і не дуже, маленьких чи великих, центр чи окраїна. Номер один залізниця. А далі мають бути стратегічні підприємства регіону, які дають воду, їжу, послугу. 
     Населення, не зменшило, а збільшило споживання електроенергії. Деякі багатоповерхові будинки в рази. Ми маємо  вимкнути всі електроприлади, лише освітлення, не всієі квартири чи будинку, а однієї кімнати. Нам всім разом, потрібно терміново і критично зменшити споживання, для вирівнювання частоти в мережі. Я розумію, що це фізика, це процеси енергетиків, частота падає, аварійні відключення продовжуються. Багато з нас знаходиться в спротиві, хтось байдужий, хтось «на зло», така реальність, але основна кількість людей знає і розуміє, що це другий фронт. 
         Ми маєм кожний в оселі вимкнути електроприлади, заховати, лишити лише опалення, чи ті, без яких ніяк. Користуватися газом для нагріву, сховати електрочайник , мікрохвильовку, електродуховку, мультиварку, пральні машини. Ми повинні прати один раз в місяць в автоматі темну і світлу білизну, впевнена, одягу вистачить. Дрібні речі руками, як вчила мама. Замініть лампочки на 8-10 Вт. Це можливо смішно читати в 21 столітті, багатьох дратує повчання, інакше - прогнози найгірші. 
        Система енергетики в Україні не об’єднана по краіні, на Заході краіни виключають атомні реактори, бо немає куди «подіти електроенергію», а у центрі немає, її навіть не можна продати за кордон, бо там знищені лініі. Система повністю не пов’язана, так було , це неможливо змінити швидко, будувати нові лініі зараз майже неможливо. Крім того постійні ракетні удари ворога не зупиняються. Ворог знає і розуміє що він робить, його підлість і жорстокість вражає. Але наші ЗСУ показують найкращі результати, наше ППО закриває небо.          
        Підприємства не підлягають відновленню, її потрібно будувати заново. Обладнання немає, нам підходять стандарти Європи, але немає стільки виробництв, бо не було споживачів, на створення виробництв підуть місяця, а може навіть роки. 
         Візьміть свої рахунки за останні два роки і помісячно порівняйте споживання. Все залежить від кожного з нас. Собі маєм поставити ціль, не порівнювати нікого, зменшити споживання вдвічі - сьогодні так. 
         Прошу нас всіх  бути уважними до тих хто поруч, надайте підтримку і допомогу, будьмо об’єднані і згуртованість, це найцінніше. 
          У окупантів єдина ціль - зламати українців. Наша ціль - перемога разом. 
           Дякую за розуміння і витримку.
           Все буде Україна!
           «Якщо Бог нам допоможе» - написав зранку енергетик. Бог і ми всі.

 

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України