Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 110

Давно минули ті часи, коли дитина з інвалідністю була лише питанням батьків та їхньою щоденною турботою. Змінилася країна і змінилося саме ставлення держави до цієї галузі соціальної політики.

Наразі соціалізація дітей із обмеженими можливостями, питання їхнього навчання із урахуванням інклюзивних можливостей освітніх закладів, здоров’я регламентується цілою низкою законодавчих актів, серед яких чільне місце займає Закон України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю» та Державна програма реабілітації осіб з інвалідністю.

Згідно вказаного Закону, лікарсько-консультативними комісіями розробляється індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю, якою визначаються конкретні обсяги, методи і терміни проведення реабілітаційних заходів, їхній кошторис і джерела витрат.

Індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю є обов’язковою для виконання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, реабілітаційними установами, підприємствами, установами, організаціями, в яких працює або перебуває особа або дитина з інвалідністю, незалежно від їх відомчої підпорядкованості, типу і форми власності.

У той же час для дитини з інвалідністю індивідуальна програма носить рекомендаційний характер, що надає їм право відмовитися від будь-якого виду, форми та обсягу передбачених реабілітаційних заходів, або від усієї програми в цілому.

Отримувач або законний представник особи з інвалідністю обирає реабілітаційну установу відповідно до переліку реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, що здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю.

 

РЕАБІЛІТАЦІЙНІ ПОСЛУГИ НАДАЮТЬСЯ УСТАНОВАМИ БЕЗОПЛАТНО!

 

Керуючись викладеним, управління соціальної політики Козятинської міської ради надає інформацію щодо кількості зареєстрованих заяв для надання реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю з метою дотримання черговості, станом на 1 березня 2021 року.

Реабілітація дітей із інвалідністю
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України