Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 10

Метою діяльності служби пробації є створення відповідного середовища, в якому громадянин, який вчинив кримінальне правопорушення матиме можливість та буде готовий жити без вчинення нових злочинів.

Служба пробації виконує альтернативні тюремному ув’язненню покарання. Проте, основним завданням служби є не лише контроль за поведінкою осіб, які вчинили правопорушення. А саме створення та реалізація таких програм роботи із правопорушником, які в майбутньому могли б виключити можливість вчинення ними правопорушень: сприяння у пошуку роботи, житла, робота по корекції поведінки і т.ін.

Під час своєї роботи працівники служби активно спілкуються не лише із правопорушниками, а із членами їх сімей та усіма дотичними особами, що дає змогу визначити пріоритетні напрямки роботи із людьми, які перебувають у конфлікті із Законом.  А саме визначити ті умови та потреби людини, які сприяли тому, що особа, так би мовити, - «оступилася». І в подальшому активно працюють, над усуненням криміногенних потреб злочинців. Так, за 2021 рік, на території Козятинської громади, лише 1 особа, яка перебувала на обліку служби пробації вчинила новий злочин.

Спільно із правопорушниками, працівники долають усі перепони, які стоять на шляху до виправлення життєвих помилок злочинців. Зрозумілим результатом діяльності служби є те, що громадяни, які перебувають під «опікою» пробації, перестають вчиняти злочини та стають на шлях виправлення. Доречі, діяльність працівників служби обходиться державі у 10 разів дешевше ніж в’язниця.

В ході своєї службової діяльності, ми постійно спілкуємося не лише із правопорушниками, а із мешканцями громади, потерпілими особами, що дає можливість готувати якісні висновки для суддів, про можливість виправлення осіб, які є обвинуваченими у вчиненні злочину та заходи впливу, які доцільно застосовувати до цих осіб.

Пріоритетним напрямком роботи для служби також, є розвиток співпраці із громадськістю та громадськими інституціями: волонтерство пробації, громадські організації і т.д. Нас цікавлять ідеї та пропозиції усіх, хто зацікавлений в безпеці громади та має активну громадську позицію і хоче реалізувати себе в напрямку роботи із правопорушником.

В зв’язку із  чим відділ пробації і на даний час шукає небайдужих громадян - волонтерів та громадські організації, які можуть сприяти нам у здійсненні наших завдань.

Пробація допомагає громаді мати безпечне середовище для своєї життєдіяльності, а правопорушнику дає другий шанс «на життя» без злочину.

Ірина Сьомкіна

 

Усі бажаючі співпрацювати із нами чи отримати додаткову інформацію про діяльність відділу, можуть зв’язатися із нами наступним чином:

Сергій Фют, начальник відділу (096 983 5121),

 Ганна Донченко, заступник начальника  (098 254 0501).

Адреса: вул. Пилипа Орлика, 10, м. Козятин, 22100

https://www.probation.gov.ua

https://www.facebook.com/probation.Kozyatin

 

 

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України