Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 69

Вчора відбувся традиційний щотижневий особистий прийом міського голови Тетяни Єрмолаєвої і, традиційно, він став велелюдним: із запитаннями, проблемами, проханнями та пропозиціями Тетяна Миколаївна за три години (з 9.00 до 12.00) прийняла понад 40 мешканців громади, які звернулися із 23 запитами.

Спектр питань, що піднімали на особистому прийомі громадяни, досить широкий та багатовекторний. Найчастіше у кабінеті очільниці громади звучали проблеми з галузі земельних та майнових ресурсів. Так, приходили за роз’ясненнями щодо оформлення земельної ділянки під гаражем, узаконення самого гаража, встановлення права власності на дачну ділянку тощо.

Звернувся до міського голови протоієрей Микола Волохатий. Отець Микола спершу привітав міського голову та у її особі усю громаду Козятина із Днем міста, подарувавши посадовиці освячену ікону ангела-охоронця. Затим відвідувач розповів, що є настоятелем парафії Святого Пантелеймона, чия капличка знаходиться у приміщенні Козятинської районної лікарні у приймальному відділенні. Капличка була освячена ще далекого 1996 року (цьогоріч 9 серпня парафіяни святкуватимуть її 25-річчя). Усі роки до каплички на служби збиралися прихожани та й пацієнти лікарні (колись - відділкової) заходили поставити свічку. Наразі ж склалася така ситуація, що у районній лікарні не вистачає приміщень, а тому, позаяк правочинних підстав перебувати у лікувальному закладі у парафії немає, приход може залишитися без своєї каплички. Міський голова наголосила, що, згідно чинного законодавства, держава, тобто влада будь-якого рівня, у тому числі і орган місцевого самоврядування, відділена від церкви, тобто не вирішує долю приходів та парафій. Розміщення у медичному закладі теж не в компетенції міського голови – необхідно спілкуватися на цю тему виключно із відповідальним за приміщення лікарні – головним лікарем.

Ще одне дотично релігійне питання підняв інший запитувач на прийомі. Мешканець Титусівки має бажання допомогти у побудові храму у селі. Для цього вже обране і обговорене із настоятелем приходу (тим самим Миколою Волохатим) місце розташування церкви, її вигляд та складений проект. Не вистачає лише будівельних матеріалів, які, втім, можна було би отримати, розібравши аварійні та закинуті сільські приміщення. Тетяна Миколаївна погодилася із такою ідеєю, зауваживши, що дозвіл на розбирання старих приміщень може дати виконавчий комітет міської ради – дано доручення відповідним співробітникам підготувати проект такого рішення на найближче засідання.

Зверталися до міського голови і з іншими цікавими пропозиціями. Так, молодий чоловік спортсмен та тренер, актор та каскадер, що нещодавно приїхав до Козятина зі столиці, висловив бажання відкрити у нашому місті секцію по змішаним єдиноборствам. Приміщення теж придивився, правда, воно аварійне, однак юнак згоден зробити у ньому ремонт за власні кошти. Наразі спорстмену потрібен лише дозвіл на вхід до приміщення.

Інший молодий чоловік, аграрій, що орендує земельні ділянки у Махаринцях і там же живе зі своєю сім’єю, висловив бажання взяти в оренду один зі ставків у Махаринцях для облаштування сільської зони відпочинку. Ідея чудова, однак, за сучасним законодавством, водні ресурси надаються в оренду лише після процедури аукціону. Чоловік згоден із таким порядком і у законний спосіб готовий розпочати процедуру.

Серед інших питань, що піднімалися на прийомі, - працевлаштування, прохання вирішити проблему із «антисанітарними» сусідами, запити на матеріальну допомогу для операцій, тривалих реабілітацій та дороговартісих лікувань.

Відбулися вчора на прийомі у Тетяни Єрмолаєвої і зустрічі-знайомства. Начальник 7-го ДПРЗ ГУДСНС України у Вінницькій області Дмитро Світлишин завітав до кабінету міського голови із поважним гостем – начальником Хмільницького районного управління ДСНС України у Вінницькій області Олександром Нечко. Олександр Васильович та Тетяна Миколаївна обговорили шляхи та намітили найбільш актуальні питання майбутньої плідної співпраці.

Питання, вітання, зустрічі – вчорашній особистий прийом голови міської ради Тетяни Єрмолаєвої
Питання, вітання, зустрічі – вчорашній особистий прийом голови міської ради Тетяни Єрмолаєвої
Питання, вітання, зустрічі – вчорашній особистий прийом голови міської ради Тетяни Єрмолаєвої
Питання, вітання, зустрічі – вчорашній особистий прийом голови міської ради Тетяни Єрмолаєвої
Питання, вітання, зустрічі – вчорашній особистий прийом голови міської ради Тетяни Єрмолаєвої
Питання, вітання, зустрічі – вчорашній особистий прийом голови міської ради Тетяни Єрмолаєвої
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України