Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 42

Сьогодні, 17 березня, відзначила славні 91 рік поважна мешканка Козятинської громади, відповідальна та сумлінна громадянка, Герой Cоціалістичної Праці, депутат Верховної Ради УРСР трьох скликань Яніна Григорівна Іванова.

Яніна Григорівна народилася у селі Красне в родині селян Григорія Єгоровича – вихідця з Поволзьких степів, вимушеного під час голоду залишити рідні землі в пошуках ситнішого життя, та Марії Павлівни – передової доярки місцевого радгоспу.

Яніна зростала у працьовитій родині, змалку привчена з двома сестрами до селянської роботи. Допомагала мамі на фермі, доглядала за чисельним домашнім господарством. Коли розпочалася війна, дівчина закінчила лише 3 класи Самгородоцької школи. Батьки, що працювали біля худоби, були вимушені евакуюватись разом з господарством до Тамбовської області в Росію. Звідти батько пішов на фронт і вже не повернувся в рідну домівку, загинувши під час боїв на Курській Дузі.

Після війни родина повернулася на батьківщину. З 14 років дівчина пішла працювати на ферму телятницею. У 22 – вийшла заміж за симпатичного місцевого морячка, що тільки повернувся зі служби на флоті й котрий одразу полонив серце дівчини-трудівниці. Нетривале сімейне життя відібрала у подружжя оковита, довелося розлучитися.

Господарство, що спеціалізувалося на вирощуванні племінних телят, завдяки працелюбності місцевих трударів, швидко почало зростати. Незабаром Яніна обслуговувала вже 120 телят і давала щодоби на кожне теля по 1 кг. 35 г. привіску. Свою роботу поєднувала з навчанням в Самгородоцькій вечірній школі. В господарство почали з’їжджатися гості з усіх усюд.

У 1968 році за вагомі здобутки у тваринництві Яніна Григорівна була призначена бригадиром молочно-товарної ферми відділку «Красне» бурякорадгоспу «Самгородоцький». У 1966 році за високі досягнення у сільськогосподарському виробництві удостоєна звання «Герой Соціалістичної праці» з врученням ордена Леніна і Золотої Зірки. Обиралася депутатом Верховної Ради трьох скликань, працювала у комісії з сільськогосподарських питань.

Час від часу підвищувала свій професійний рівень, ділилася своїм досвідом роботи на курсах підвищення кваліфікації у Києві.

З нагоди Дня народження до поважно іменинниці із теплими словаим вітань, квітами та Грамотою міської ради за багаторічну сумлінну працю, активну участь у громадсько-політичному житті Козятинської громади, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Козятинщини завітали секретар ради Тетяна Римша та керуюча справами виконавчого комітету Аліна Тимощук.

- Нехай усе у Вашому житті, дорога Яніна Григорівна, складається так, як серце мріє, - зауважили у вітальному слові гості. - Відмінного Вам самопочуття, чудового настрою, яскравого світу навколо! Ви - справжній приклад сумлінного трударя, що турбується про розбудову рідного краю.

Пишаємося нашими земляками!
Пишаємося нашими земляками!
Пишаємося нашими земляками!
Пишаємося нашими земляками!
Пишаємося нашими земляками!
Пишаємося нашими земляками!
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України