Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 49

Щотижневі прийоми громадян міським головою вже стали невід’ємною частиною графіку роботи очільниці Козятинської громади. До Тетяни Єрмолаєвої приходять мешканці зі своїми проблемами та невирішеними питаннями, звертаються у пошуках істини та із власними пропозиціями розбудови міста і сіл.

 

За останній місяць до Тетяни Миколаївни звернулося близько сотні громадян. І переважаючі питання серед тих, що звучали у кабінеті міського голови, - питання майнові та земельні. Містян турбує виділення земельних ділянок, продовження договорів оренди землі, отримання безкоштовного житла тощо.

Так, до міського голови приходили підприємці із проханнями продовження договору сервітуту на оренду землі у різних локаціях міста на проведення (вірніше, продовження проведення) підприємницької діяльності, яку мають саме там вже декілька років. Такі заяви, як зауважила Тетяна Єрмолаєва, виносяться на розгляд депутатів міської ради на чергове засідання сесії. Заяви ж, у яких підприємці просять дозвіл на продаж товарів власного виробництва (вирощування) на торгівельних місцях вздовж вулиць міста, розглядатимуть члени виконавчого комітету міської рали на найближчому засіданні.

Просили міського голову розглянути можливість виділення гарантованих законодавством двох гектарів землі учасникам бойових дій у зоні проведення АТО/ООС та прирівняних до них по пільгам учасників Революції Гідності. «Поки що земель сільськогосподарського призначення у Козятинській ТГ немає, - зауважила очільниця громади. – Тож наразі лише продовжуємо формувати чергу бажаючих».

У підтримці в питанні виділення землі під будівництво молитовного будинку прийшли до Тетяни Єрмолаєвої представники однієї із місцевих протестантських церков. Міський голова натомість запропонувала, в умовах відсутності необхідної вірянам землі, обдумати облаштування молитовного будинку у одному із давно не функціонуючих за призначенням приміщень, як-то будівлі непрацюючої котельні чи колишніх військових складів.

Піднімалися питання способу та шляху оформлення (приватизації) житла, у тому числі такого, що вочевидь не має власника. Міський голова доручила відділу майнових ресурсів розібратися із усіма озвученими конкретними випадками.

Досить колізійну ситуацію озвучила власниця дачної ділянки, що придбала її у колишнього (нещодавно померлого) власника за готівку, не оформивши при цьому документально акт купівлі-продажу. Тепер на дачу претендує спадкоємець померлого де-юре власника.

 

Інший блок питань, що також часто піднімалися на прийомі громадян у кабінеті міського голови, - питання благоустрою. Так, мешканці сіл, що увійшли до Козятинської ТГ, скаржилися на відсутність вуличного освітлення. «У міському бюджеті-2021 виділено кошти на програму з освітлення громади, тому до завершення поточного року ці питання планується закрити», - запевнила Тетяна Єрмолаєва.

Не рідше звучали питання стану доріг у місті та у селах. Тетяна Єрмолаєва зауважила, що до кінця 2021 року в рамках державної програми «Велике будівництво» буде повністю капітально відремонтовано трасу загального користування державного значення Н02 Кременець – Біла Церква – Ржищів – Канів – Софіївка від Махнівки до Козятина, також протягом поточного року планується ремонт вулиці Куликівського від тунелю до школи №2 (співфінансування робіт за рахунок субвенції з державного бюджету) і ремонт дороги у селі Кордишівка у співфінансуванні з обласним бюджетом.

Говорили запитувачі і про обрізку дерев. Так, із проханням сприяти вирізці аварійних старих дерев біля будівлі колишнього книжкового магазину у середмісті Козятина прийшла до міського голови його нова власниця. Жінка розповіла також про свої плани висадити на місці зрізаних дерев молоді деревця декоративних видів.

Мешканці навколишніх сіл на прийомі піднімали питання вивезення сміття та облаштування і благоустрою місцевих кладовищ.

Говорили також сільчани про долю та майбутнє ФАПів, шкіл та садочків, закладів культури у селах громади.

 

Не оминули у власних запитах громадяни і свідчення про незаконні дії деяких козятинців. Так, один із відвідувачів озвучив свого роду сигнал про вчинення протиправних дій – несанкціоновану вирубку дубів у ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Сестринівська дача». Тетяна Миколаївна одразу розпорядилася відповідним структурам міської ради вивчити ситуацію та стати на заваді безчинствам.

Інший громадянин заявив про незаконну точку прийому металобрухту, що діє недалеко від його власного будинку.

 

Зі своїми сумнівами та за відповідями на хвилюючі питання у справі створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків прийшли на прийом до Тетяни Єрмолаєвої мешканці декількох будинків. Козятинчан цікавили шляхи самоорганізації будинкової автономії та безліч деталей у цьому процесі, що викликають занепокоєння, а саме: комунальна плата, можливості ремонту будинку, фінансова підтримка міського бюджету тощо.

 

Одним із найболючіших розділів питань, часто озвучуваних громадянами на прийомах, є прохання про матеріальну допомогу на лікування, дороговартісні оперативні втручання та складну реабілітацію після важких операцій. Кожне таке звернення не залишається поза увагою міського голови, позаяк є вочевидь благанням про підтримку, яке не може залишитися непочутим.

 

- Увесь спектр питань, що піднімаються громадянами на щотижневих прийомах, є, по суті, відображенням найболючіших і найвразливіших точок життя нашої громади, - підсумувала міський голова Тетяна Єрмолаєва. – Звичайно, такі запити надзвичайно важливі для нашої роботи.

Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Прийоми громадян за останній місяць – близько сотні запитів
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України