Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 59

До очільниці міської громади Тетяни Єрмолаєвої зі своїми нагальними проблемами звернулися біля двох десятків мешканців Козятина та навколишніх сіл. Питання були різнопланові, але кожне актуальне та таке, що потребує оперативного вирішення.

 

Так, до Тетяни Миколаївни завітали представники громадських організацій. Голова спілки «Козятинська міська федерація футболу» Олександр Шевчук звернувся із проханням фінансової підтримки громадської спільноти у придбанні спортивної сувенірної продукції на 2021 рік та можливості організації виїзних змагань з метою популяризації футболу серед населення громади.

- Наразі наша команда посилено працює над розробкою конкурсу «Бюджет громадських ініціатив», у рамках якого і можуть бути реалізовані усі подібні запити. Це проєкт, який вже себе зарекомендував у багатьох містах України і досьогодні є зразком плідної співпраці громадськості та місцевої влади, - зауважила Тетяна Єрмолаєва. – Результати конкурсу є висновком спільної уваги до проєктів-учасників конкурсу як комісії фахівців міської ради, так і окремих громадян, адже процедура голосування відкрита і дозволяє взяти участь усім мешканцям громади. Причому проєкт, що пропонується до участі у конкурсі, – це не тільки сума грошей, яку потребує громадська ініціатива, а конкретний план дій, комплекс робіт, задум, ідея, викладені у вигляді описання з відповідним обґрунтуванням, розрахунками витрат, кресленнями (картами, схемами), фотографіями, що розкривають сутність замислу та можливість його практичної реалізації за рахунок коштів Бюджету громадських ініціатив (коштів бюджету міської громади).

 

Інший запит прозвучав від ініціативної групи ветеранів АТО/ООС, що мають намір створити Спілку учасників бойових дій міської громади. Активісти просили віднайти приміщення, де би громадська організація АТОвців могла зареєструватися. Міський голова запропонувала тимчасовий варіант, допоки до комунальної власності міської громади перейдуть приміщення від спільної власності сіл та селищ Козятинського району. Тоді, після колегіального рішення депутатів на сесії міської ради, Спілка зможе отримати інший варіант.

 

На прийомі звучали також запити про соціальний супровід одиноких громадян міста, про сусідський спір із залученням працівників поліції, про необхідність зовнішнього освітлення у селах громади, про нагальну потрібність відновлення (чи започаткування відсутнього давно) автобусного сполучення між селами тепер вже єдиної Козятинської міської громади, про пільгове надання земельної ділянки багатодітній родині.

 

Основна частина питань розглянута під час прийому, розгляд деяких доручено структурним підрозділам для належного вивчення та надання відповідей заявникам згідно чинного законодавства.

Прийом громадян міським головою до локдауну не став виключенням за кількістю звернень
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України