Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 10

Шановні вінничани ! Дорогі ветерани !

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співробітництва і з 1991 р. щорічно відзначає День ветерана.

Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року.

Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року Nº 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.
Цей день - не лише можливість нагадати всім про людський обовʼязок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства.Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей поважного віку. Та, пройшовши крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, вони зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління - честь, гідність, вихованість, толерантність, найбільше багатство літніх людей - їх досвід, мудрість, вміння.

Нажаль День ветерана другий рік ми відзначаємо в умовах воєнного стану, широкомасштабної агресії російської федерації проти України.
Страшне слово - війна, увійшло в наші домівки, у наші серця, принесло для населення, кожного жителя, кожного ветерана шок, тривогу, горе, сльози.

Від сивочолих ветеранів, які перенесли лихоліття Другої світової війни, до немовлят, які народилися у підвалах, сховищах, від воїнів, що героїчно нас боронять, від волонтерів, від жінок, від усіх громадян іде хвиля єднання у боротьбі проти варварського нашестя російських агресорів-терористів. Разом з усією країною ми, ветерани, пліч-о-пліч стоїмо на єдиному фронті боротьби з ворогом.

В силу своїх можливостей, ми ветерани - ще активніше проводимо національно-патріотичне виховання, приймаємо активну участь у волонтерській діяльності, допомагаємо переселенцям, сприяємо їх розміщенню, наданню необхідної допомоги.

Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за допомогу нашим воїнам, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.

З нагоди Дня ветерана бажаємо усім міцного здоровʼя, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах.

Нехай родинний теплий вогник завжди зігріває ваші серця!
Разом до ПЕРЕМОГИ!
Слава Україні! Героям Слава!

 

З повагою,
Від імені президії - голова обласної ради організації ветеранів України, генерал-майор у відставці Володимир Мазур

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України