Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 60

Трохи більше двох місяців працює новий міський голова разом зі своєю новою командою – керівництвом міської ради. Зроблено немало та ще більше заплановано справ і кардинальних рішень.

Однак, жодна із запланованих чи вже реалізованих дій не суперечить чинному українському законодавству! І навіть, щоб ніхто не сумнівався, питання припинення служби посадових осіб міської ради попереднього скликання.

 

Хочеться нагадати, що затвердження і призначення на посади до міської ради, так само, як і припинення такої служби, відбувається у межах та у спосіб, регламентований діючим законодавством, а саме: Конституцією України і Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Так, згідно зі статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», повноваження міського голови закінчуються у момент вступу на цю посаду іншої обраної відповідно до закону особи.

Заступники міського голови здійснюють свої повноваження до обрання заступників голови нового скликання.

Повноваження секретаря міської ради закінчуються одночасно із закінченням його депутатських повноважень в день відкриття першої сесії нового скликання (стаття 50 зазначеного Закону).

Відповідно ж до статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», повноваження керуючого справами виконавчого комітету закінчуються після сформування нового складу виконавчого комітету.

У трудових книжках голови, його заступників та керуючого справами виконкому робиться запис: «Звільнений у зв’язку із закінченням строку повноважень». Зауважте: люди, що перебувають на цих посадах, звільняються без написання відповідних заяв про звільнення!

 

Прості дії лише в межах законодавства і тільки так!

Просто, прозоро, відповідально!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України