Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 11

З настанням спекотної погоди на Вінниччині різко збільшилася кількість пожеж на відкритих територіях. Майже щодня реєструються випадки горіння сухої рослинності, чагарників, очерету тощо.

Причинами, що призводять до таких пожеж є необережність з вогнем, неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, очерету, ділянок із степовою та іншою природною рослинністю, а також недаблість громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

Нерідко це призводить до поширення полум'я на лісові насадження, житлові будинки та господарські будівлі, є факти травмування та загибелі людей. У степах та лісах гинуть тварини, для яких природне середовище є домівкою.

Шановні жителі Вінниччини! Не провокуйте пожежі в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значних збитків державі та навколишньому середовищу. Може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим!

В екстрених ситуаціях телефонуйте за номером «101».

 

Козятинський районний сектор ДСНС

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України