Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 49

 

 

Щосереди від 9 до 12 години міський голова Тетяна Єрмолаєва проводить особистий прийом громадян. Це усталений графік, якого Тетяна Миколаївна неухильно дотримується, адже розуміє, що на ці зустрічі мешканці громади йдуть за розв’язанням складних питань, за допомогою та підтримкою.

Протягом квітня таких звернень міський голова розглянула близько 50.

 

Найчастіше козятинчани зверталися з питань благоустрою громади. Так, мешканці Східного району Козятина разом із головою квартального комітету №2 у колективному зверненні просили міського голову облаштувати та узаконити торгівельні ряди (чи й ринок) по вулиці Васьковського, позаяк переважна більшість громадян, що мешкають у тій частині Козятина, користуються послугами стихійної торгівлі «біля круга» (неподалік вагонного депо), на учасників якої часто накладають штрафи через порушення правил благоустрою міста.

У іншому зверненні козятинчани просили знайти управу на громадянку, що проживає у приватному будинку по вулиці Сербіна і на своєму подвір’ї утримує декілька десятків безпритульних собак та котів. Агресивні тварини становлять загрозу і небезпеку мешканцям цілого мікрорайону, адже повз обійстя жінки-собачниці містяни йдуть на роботу та діти до школи і дитсадка.

Турбували громадян питання вуличного освітлення, адже не знали про прийняту у громаді програму, за якою протягом поточного року усі села та вулиці Козятинської громади будуть освітлені.

Хвилювала містян і доля закинутих будинків, господарі яких давно пішли у засвіти, а спадкоємці, вочевидь, відсутні. Такі будинки, що могли би увійти до переліку соціального житла Козятинської громади, наразі поступово руйнуються і не тільки псують загальний охайний вигляд мікрорайону, але й вже є небезпечним місцем для сусідів, адже стали пристанищем асоціальних мешканців громади та бродячих собак.

Сумлінні та небайдужі містяни просили звернути увагу міського комунального підприємства на розчистку стихійних заростів на закинутих домоволодіннях та придорожних смугах по вулиці Сербіна, Богдана Хмельницького та на Талимонівських ставках.

Говорили із міським головою про можливість грейдерування вулиць Східного району Козятина та облаштування місць для збирання сміття на міському кладовищі.

Не оминули у зверненнях громадяни і широко відомий ремонт мосту по вулиці Білоцерківській (про його урочисте відкриття сайт міської ради повідомляв 29 квітня: https://komr.gov.ua/news/mist-po-bilocerkivskiy-shcho-ne-remontuvavsya-ponad-50-rokiv-sogodni-vidkryto ). Справа у тому, що ремонтники закрили проїзд та вхід до приватних ділянок мешканцям вулиці високими бордюрами. За поясненнями будівельників, такий стан речей був визначений у загальному проекті ремонту мосту. Однак, як прокоментувала і гарантувала міський голова, до кінця року передбачено капітальний ремонт усієї дороги, а значить буде час і можливість виправити помилки першого етапу ремонтних робіт.

Також про ремонт дорожнього покриття, цього разу вулиці Антоновича, зокрема, облаштування водовідведення, говорили мешканці двоповерхового будинку, біля якого через недосконалість (чи майже відсутність, бо декілька років тому провели неякісний і без дотримання технічних норм ремонт сусідньої вулиці Склярова) дренажної системи збирається у вологу погоду величезна калюжа.

Зі ще одним колективним зверненням до міського голови прийшли мешканці вулиці Підгорбунського. Саме її минулого літа показово капітально ремонтували. І саме від того ремонту у мешканців приватних будинків по цій вулиці почалися проблеми … із каналізацією. Як виявилося, під час ремонту не були дотримані технічні норми і каналізаційні колодязі виявилися забитими продуктами будівництва (мілким камінням, смолою та бетоном), через що мешканці будинків не можуть користуватися каналізацією.

 

Немало питань, із якими зверталися мешканці громади до міського голови, стосувалося земельного та майнового напрямку. Так, питали про можливість виділення земельної ділянки учаснику АТО, квартири інваліду, будинку дитині-сироті. Просили дозвіл на оформлення документів на земельну ділянку під гаражем, який, за приписом начальника архітектурного відділу міської ради, побудований у рекреаційній (прибережній біля міської водойми) зоні, а значить, не може бути приватизований.

 

Говорили із міським головою і про долю бізнесу на теренах Козятинщини, про майбутнє квартальних комітетів, підтримку ОСББ, можливості та права садових товариств, просили допомогти у працевлаштуванні.

 

Частина звернень стосувалися отримання матеріальної допомоги від виконавчого комітету міської ради, депутатського корпусу, із особистого фонду міського голови на дороговартісне лікування, оперативне втручання чи реабілітацію після перенесених операцій.

 

Зверталися громадяни і з власними пропозиціями щодо розвитку та розбудови Козятинської громади. Колишня мешканка Донецької області, а тепер козятинчанка зі статусом внутрішньо переміщеної особи Венера Михайська запропонувала власне бачення інтеграції вимушених переселенців, що наразі живуть і працюють у Козятині, до громадського та суспільного життя, участі у грантових програмах та розвитку громадянської свідомості мешканців міста.

 

Жодне зі звернень козятинчан не залишилося без уваги міського голови. Тетяна Єрмолаєва запити, що не змогла вирішити одразу, взяла під особистий контроль і розподілила за виконавцями – структурними підрозділами міської ради. На такі звернення громадяни обов’язково отримають відповіді із вирішенням вказаних проблемних питань у визначений законодавством термін.

Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Протягом квітня – близько півсотні звернень на прийомах громадян
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України