Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 53

Під час чергового особистого прийому громадян до міського голови Тетяни Єрмолаєвої із заявами та запитами звернулося 20 мешканців Козятинської громади.

На жаль, найбільше цього разу звернень стосувалося матеріальної допомоги з фонду міського голови та за програмою міської ради щодо фінансової підтримки мешканців Козятинщини на багатовартісне лікування, тривалу реабілітацію, дорогі оперативні втручання тощо. Тетяна Миколаївна кожному такому заявнику роз’яснила, що першочерговим є написання відповідної заяви у міському центрі надання адміністративних послуг. Адміністратори ЦНАПу повинні надати інформацію щодо необхідних довідок для формування звернення на отримання матеріальної допомоги.

Другим за кількістю звернень, а значить, актуальним для багатьох питанням стали запити щодо працевлаштування. Як повідомила очільниця громади, наразі у деяких установах та закладах міської громади є вакансії, відтак шукачі роботи були направлені до їхніх керівників.

Не обходиться на прийомах громадян і без звернень щодо сприяння у розв’язанні земельних, квартирних питань чи сусідських спорів.

Часто на прийом до міського голови приходять мешканці громади зі своїми пропозиціями чи зауваженнями щодо покращення міста, підвищення його комфорту та охайності. Так, цього разу у кабінеті міського голови прозвучали зауваження на роботу ринку «Хлібодар». Базар знаходиться майже у центрі міста, тобто у частині із пожвавленим автомобільним рухом. Торговці ж, ігноруючи усі правила та норми дорожнього руху, розміщуючи свій товар у палатках чи на лотках прямо на вулиці Василя Земляка, створюють аварійні ситуації. Тетяна Єрмолаєва зауважила, що на порушників неодноразово складалися протоколи про адміністративні правопорушення. Адмінкомісія при виконкомі міської ради часто розглядає такі справи і притягає порушників до відповідальності за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» у вигляді штрафу, що передбачено КУпАП (накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Чи-то штрафи замалі, чи-то совісті у продавців мало – торгівля не припиняється.

Ще один цікавий запит прозвучав на прийомі: молодий чоловік повідомив, що має бажання провести дискотеку на базі зони відпочинку на Талимонівці. Вирішив йти законним шляхом, тож згоден на повідомлення до поліції про захід (а значить – на контроль з боку правоохоронців), на певні обмеження та заборони продажу алкоголю.

 

- Щотижневі прийоми громадян – це гарна традиція та незмінний мій робочий графік, - підкреслила на завершення прийому громадян міський голова Тетяна Єрмолаєва. – Саме на таких особистих зустрічах усі бажаючі можуть без посередників та сторонніх озвучити свої проблеми, почути відповідь на свої болючі запитання. Нагадую, особистий прийом громадян проводжу щосереди з 9 до 12 години на першому поверсі міської ради у залі засідань. Хоча часто до мене приходять зі своїми складними ситуаціями мешканці громади і у неприйомні дні. У будь-якому разі жоден із запитувачів не залишається без уваги та допомоги.

Прохання матеріальної допомоги, сприяння у працевлаштуванні, сусідські спори та дискотека на Талимонівці – прийом громадян міським головою
Прохання матеріальної допомоги, сприяння у працевлаштуванні, сусідські спори та дискотека на Талимонівці – прийом громадян міським головою
Прохання матеріальної допомоги, сприяння у працевлаштуванні, сусідські спори та дискотека на Талимонівці – прийом громадян міським головою
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України