Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 11

Відбулось засідання оперативного штабу з підготовки підприємств ЖКГ, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери громади до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років та його стабільного проходження. В засіданні взяли участь представники тепло постачальників, споживачів соціальної сфери, власники інженерних мереж.

➡️ Розглянули питання підготовки теплових господарств до опалювального сезону 2022-2023 років. Особлива увага приділялась питанню розробки Антикризового плану реагування на випадок припинення газопостачання в опалювальному сезоні по Козятинській громаді, адже такий ризик зараз існує - унаслідок військової агресії рф проти України та гібридної війни проти громадян України за допомогою політичних, економічних, інформаційних та інших інструментів.

Частина родовищ природного газу наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, тому власного видобутку може бути недостатньо для внутрішніх потреб держави.

❗️Головними ризиками, що загрожують вчасному початку опалювального сезону є загроза припинення газопостачання та відсутність підготовки теплових господарств з боку ТОВ «Вінниця-облтеплоенерго», ТОВ «Вінниця-теплоенерго», ТОВ «Вінницькі теплові мережі». Та, головне, що ці підприємства не можуть опалювати споживачів, які отримують теплову енергію від котелень комунальної власності Козятинської громади через відсутність ліцензії або договору на транспортування теплової енергії.

За результатами обговорення підготовлено ряд доручень та рекомендацій, спрямованих на своєчасний початок опалювального сезону 2022-2023 років. Серед них розроблення антикризового плану, завершення переобладнання котелень для надання можливості КП «Чисте місто» забезпечити теплом заклади соціальної сфери, перехід від газового опалення до альтернативних джерел, забезпечення резервних джерел енергії, впровадження заходів, направлених на економію природного газу на рівні 20%.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України