Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 71

Ще у червні проектний інститут Вінницяагропроект надав на затвердження Козятинській міській раді розробку візуалізації запланованої реконструкції площі. Усі ескізи із детальною прорисовкою бажаного результату (аж до виду і кількості зелених насаджень на площі) були виставлені у фойє міського будинку культури для загального ознайомлення та на сайті міської ради (https://komr.gov.ua/news/proektnyy-instytut-vinnycyaagroproekt-za-iniciatyvy-miskogo-golovy-tetyany-yermolayevoyi ), де створено окремий розділ: https://komr.gov.ua/gromadyanam .

На початку липня відбулося громадське обговорення ескізу на сайті міської ради та на офіційних сторінках у соцмережах. Бажаючі висловлювали також свої побажання та ініціативи щодо перепланування площі у листах до управління житлово-комунального господарства міської ради, що, власне, і відповідає за реконструкцію серця Козятина.

 

Черговим етапом стало виготовлення проектно-кошторисної документації на архітектурні та інженерні види робіт. Управлінням житлово-комунального господарства на веб-порталі уповноваженого органу з публічних закупівель було оголошено закупівлю на виготовлення проекту на суму в 300 тисяч гривень. Електронна система автоматично обрала переможцем закупівлі пропозицію учасника ТОВ «Український будівельний ресурс», як найбільш економічно вигідну: розробка проектно-кошторисної документації, за пропозицією ТОВ «Український будівельний ресурс», буде коштувати 161 692грн. Таким чином скарбничка міської громади змогла ЗЕКОНОМИТИ 138 308грн (і це чудова можливість використати ці необхідні кошти на інші цілі).

Проект заплановано виготовити до 1 листопада поточного року.

 

Наступним кроком треба буде визначити виконавця робіт згідно майбутнього проекту, який буде втілювати задумані зміни по реконструкції.

Зауважимо, що реконструкція площі Героїв Майдану – це великий проект, який включає:

- благоустрій території,

- будівництво фонтану,

- влаштування літньої сцени з глядацькими місцями,

- облаштування ігрової зони, зони пам’яті,

- забезпечення функціонування поливальної та дощувальної систем,

- освітлення площі LED-світильниками,

- забезпечення безперешкодного просування маломобільних верств населення,

- тимчасове паркування автотранспорту тощо.

 

Поки що все рухається за планом, згідно та в межах чинного законодавства. Оновлення площі відбувається, можливо, повільніше, ніж очікують містяни, однак ПРОЗОРО!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України