Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 6

На виконання Протоколу No 2 від 27.03.2023 року «Про запобігання загибелі людей на водних обʼєктах» Комісії з питань ТЕБ на НС міської ради ВСП Жмеринський відділ ДУ «ВОЦКПХМОЗУ» на залізничному транспорті інформує, що спеціалістами Козятинського відділення в липні поточного року проведений відбір проб поверхневої води з метою визначення можливості організації відпочинку мешканців міста в літній купальний період на водоймах «Водокачка», «Талимонівських ставків No1, No2» для мікробіологічного та санітарно-хімічного лабораторного дослідження.

Як свідчать результати санітарно-хімічного дослідження поверхневої води водойм «Водокачка», «Талимонівські ставки Nо1, No2» вода по санітарно - хімічним показникам відповідає Наказу МОЗ України No721 від 02.05.2022р. «Гігієнічні нормативи якості води водних обʼєктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення". По мікробіологічним показникам поверхнева вода «Талимонівські ставки Nol, No2» «Водокачка» не відповідає Наказу МОЗ України Nо721 від 02.05.2022р.

«Гігієнічні нормативи якості води водних обʼєктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення по індексу ЛКП (лактозопозитивних кишкових паличок):

Талимонівський ставок No1 - Індекс ЛКП 240 000 в 1 дм3

Талимонівський ставок No2 - Індекс ЛКП 700 000 в 1 дм3

«Водокачка»- Індекс ЛКП - 240 000 в 1 дм3

Нормативні показники - не більше 5000 в дм3.

 

У воді поверхневих водойм «Водокачка», «Талимонівських ставків No1, No2» спостерігається її бактеріальне забруднення, проте збудників інфекційних захворювань не виявлено.

Життєздатні яйця гельмінтів в 1 дмЗ води, ґрунті зон відпочинку не виявлено.

При мікробіологічному досліджені грунту зон відпочинку «Талимонівських ставків No1, No2», «Водокачка» виявлені бактерії групи кишкової палички в 0,001 г, що не відповідає нормативним показникам.

Відповідно результатів мікробіологічного дослідження води поверхневих водойм «Талимонівських ставків No1, No2» водойми «Водокачка», ґрунту зон відпочинку «Талимонівських ставків No1,2» «Водокачка», організація відпочинку мешканців міста в літній купальний період на даних водоймах не рекомендується.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України