Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 61

Таке питання стояло на порядку денному сьогоднішнього засідання Координаційної ради з питань охорони здоров’я при міській раді.

Розпочала засідання голова Координаційної ради – Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва:

- Утримання трьох медичних закладів вторинного рівня зі своїми адміністраціями та ідентичними напрямками роботи в межах і для обслуговування однієї територіальної громади – факт, вочевидь, неможливий ні для самої громади, ні для міського бюджету, - підкреслила Тетяна Миколаївна. – Водночас, в результаті самого процесу реформування існуючої системи ми поставили перед собою задачу не втратити потенціал кожного медичного закладу, у першу чергу професіоналів-фахівців. Тому від часу прийняття усіх закладів охорони здоров’я у комунальну власність міської ради проводилася консультаційна робота, у тому числі і з міжнародними партнерами – учасниками Проекту USAID, що спрямований на підтримку реформ децентралізації в Україні, зокрема і у галузі охорони здоров’я.

Міський голова зауважила, що переговорний процес та консультаційний етап наразі завершено єдино можливим виходом: реорганізувати медичні заклади міської ради вторинного рівня шляхом приєднання КП «Міська лікарня» та КП «Козятинська стоматологічна поліклініка» до КП «Козятинська центральна районна лікарня» Козятинської міської ради. Таким чином, наголосила Тетяна Єрмолаєва, Козятинська ЦРЛ збереже і ліцензійні пакети Національної Служби Здоров’я України, за якими отримує кошти на фінансування заробітних плат, і статус опорної лікарні, що дозволяє лікарні надавати ургентну (невідкладну) допомогу, тобто мати у складі реанімацію, гінекологічне відділення, відділення екстреної допомоги.

 

Після виступів керівників усіх трьох медичних закладів, задіяних у реорганізації, Координаційна рада прийняла рішення рекомендувати депутатам міської ради розглянути означений дороговказ у реформуванні закладів охорони здоров’я на найближчому черговому сесійному засіданні.

Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я
Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я
Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я
Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України