Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 104

Козятин - потужний вузол залізничного транспорту державного та міжнародного сполучення. Неподалік від Козятина проходить автошлях Е583, маршрут якого збігається з міжнародною автомагістраллю М21. Наразі в Козятині відсутня загальноміська система відео спостереження та ситуаційний центр. Висока інтенсивність дорожнього та залізничного руху вимагає оперативного спостереження та контролю в режимі реального часу. Мешканці міста ризикують зіткнутися з багатьма небезпеками, що супроводжують життєдіяльність у сучасних умовах. Це означає, що питання безпеки людини в міському середовищі сьогодні є, як ніколи, актуальним.

З огляду на зазначене, до системи, яка забезпечує безпеку міста в сучасних умовах, пред’являються особливі вимоги щодо ефективності та безперервності роботи у цілодобовому режимі. Існує потреба в нових засобах та методах гарантування безпеки мешканцям міста, прогресивних технологіях централізованого відео спостереження, контролю важливих та стратегічних міських об‘єктів, можливості оперативного управління та впливу на екстрені ситуації.

Метою проєкту «Безпечне місто Козятин» є створення ситуаційного центру на базі глобальної міської системи відеоспостереження та моніторингу руху автотранспорту.

Основою проєкту «Безпечне місто Козятин» є створення окремої магістралі передачі даних на частині території міста і підключення до неї потрібної кількості камер відео спостереження (21 за проєктом). Загальна протяжність такої мережі складає 13,4 км. Кабельна траса на основі оптичного кабеля кріпиться на електроопорах на відстані не ближче 0,5 м від струмонесучих кабелів та маркується на кожній п’ятій опорі. Після прокладання мережі передачі даних виконується етап установки розподільчих коробок камер, самих камер та виконуються роботи по підключенню електроживлення. Кожна окрема камера відеоспостереження потребує локального підключення до мережі 220В. Завершальним етапом впровадження системи відеоспостереження є установка робочого місця оператора ситуаційного центру та налаштування клієнтських місць у приміщеннях правоохоронних органів.

Бюджет проєкту складає 1 070 061,00 грн, з яких: 350 000,00 грн (32,7%) фінансується з обласного бюджету, 660 061,00 грн (61,7%) фінансується з бюджету Козятинської міської територіальної громади та 60 000,00 грн.(5,6%) з бюджету Хмільницької районної ради.

 

Використання сучасних технічних засобів, а саме: впровадження єдиного комплексу відеоспостереження на території Козятинської міської територіальної громади і міста Козятин, зокрема, значно підвищить оперативне реагування на скоєні злочини, збільшить кількість розкритих злочинів, призведе до зменшення таких видів злочинів, як пограбування, розбійні напади, незаконне заволодіння транспортними засобами, хуліганство, порушення правил дорожнього руху, нищення комунального майна.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України