Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 11

До уваги власників жилих приміщень, які розмістили в себе внутрішньо переміщених осіб на безоплатній основі.

Згідно Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг затвердженого постановою КМУ від 19.03.2022 року № 333 власники жилих приміщень, які безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб в своїх жилих приміщеннях, можуть отримати компенсацію для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з таким розміщенням. Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14, 77 гривень.

Які умови отримання компенсації та куди звертатись?

Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше з наступного дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву для занесення даних до реєстру жилих приміщень, у якій зазначаються дані розміщених осіб, адреса жилого приміщення та додаються слідуючі копії документів:

1. копія паспорта власника жилого приміщення;
2. копія ідентифікаційного номера властика жилого приміщення;
3. копія свідоцтва про право власності (купівля-продаж, дарування, міна, інше);
4. згода на отримання компенсації співвласника у разі, якщо майно є спільною сумісною власністю;
5. копії паспорта (свідоцтво про народження) всіх розміщених ВПО;
6. копія довідки ВПО (всім розміщеним);
7. виписка рахунку з банку власника (за стандартом IBAN).

  • Власник жилого приміщення зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених в жилому приміщенні.
  • Щомісяця власник жилого приміщення подає заяву для отримання компенсації не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця з зазначенням кількості людино-днів у відповідному місяці. (компенсація здійснюється лише за наявності обох заяв)
  • Компенсація здійснюється за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Власники жилих приміщень, які розташовані на території Козятинської територіальної громади можуть звернутись для подання заяв до управління соціальної політики Козятинської міської ради (вул. Незалежності, 57, каб. №3) або до відповідного старостинського округу.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України