Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 48

10 липня під час урочистостей та святкування Дня міста на центральній площі музейники громади представили буклет «Визначні пам’ятки міста».

На декорованих імпровізованих полицях мешканцям міста та його гостям, учасникам свята продемонстровано 16 світлин найвизначніших споруд історії, архітектури та монументального мистецтва, а саме: шедевр архітектури 19 ст. вокзал, перші два станційні приміщення міста, дві водонапірні вежі, що обслуговували залізничну станцію з часу її забудови, від однієї з яких отримала водойма річки Гуйва на стадіоні народну назву Водокачка.

Зацікавлені історією відвідувачі виставки дізналися про час заснування найдавніших учбових закладів міста – залізничного училища і школи №2. Дізналися учасники свята про пам’ятники, що спорудженні на місцях, де загинула велика кількість людей періоду Другої світової війни, а також про пам’ятники в Козятині видатним постатям очільнику Української Центральної Ради Михайлу Грушевському, мати якого народилася в селі Сестринівка Козятинської ТГ та Івану Бойко – полководцю-земляку, двічі Героя Радянського Союзу, визволителю міста від фашистської окупації.

Поряд зі світлинами для ознайомлення представлені буклети, альбоми, карти Козятина та твори місцевих земляків журналістів, письменників про рідне місто. Вручені бажаючим розроблені до Дня міста нові буклети «Визначні пам’ятки міста». Хто бажає, може їх отримати в музеї під час ознайомлення з виставкою.

Виставка триватиме в музеї до кінця місяця. Запрошуємо.

Презентація буклету до Дня міста від Музею історії міста Козятин
Презентація буклету до Дня міста від Музею історії міста Козятин
Презентація буклету до Дня міста від Музею історії міста Козятин
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України