Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 59

Природне явище, яке захопило Україну декілька днів тому, стало справжнім випробуванням для Козятинської громади та місцевих комунальників.

Працівники комунального підприємства «Чисте місто» та уся наявна техніка сумлінно боролися із ожеледицею цілодобово, однак, все одно не встигали за швидкістю обмерзання доріг та тротуарів. Хоча, в заперечення тим хейтерам, які в соціальних мережах «компетентно» зауважували, що «зима прийшла для комунальників неочікувано», комунальні служби готувалися до погіршення погодних умов – була підготовлена в достатній кількості посипочна суміш, уся техніка відремонтована та навантажена.

Разом із тим, виявилося, що до «зими» не готові ОСББ, власники приватних домогосподарств, власники об’єктів господарювання та керівники установ, які, за Правилами благоустрою та утримання територій м. Козятина, затверджених 15 сесією Козятинської міської ради 6 скликання 10.02.2012 року, ПОВИННІ ВЛАСНИМИ СИЛАМИ ЗДІЙСНЮВАТИ (цитуємо):

 

п. 4.19. Під час ожеледиці посипання піском здійснюється систематично підприємствами, організаціями, установами, приватними підприємцями на своїх прилеглих територіях, забезпечуючи тим самим нормальний рух пішоходів і транспорту.

 

4.17. Очищення шляхів, тротуарів, площ, доріжок від снігу та льоду здійснюється комунальним підприємством Козятинської міської ради та підприємствами, організаціями, установами, власниками житлових будинків приватного сектору на своїх прилеглих та закріплених територіях

 

4.25. Підприємствам, організаціям, установам всіх форм власності, їх керівникам, приватним підприємцям, та громадянам забороняється:

4.25.1. Захаращувати міські території та території свої земельних ділянок сміттям, побутовими відходами, матеріалами, відходами виробництва, бур’янами, накопиченням снігу тощо.

 

11 грудня відділом благоустрою управління житлово-комунального господарства здійснено рейд по всім об'єктам господарювання на вулицям Героїв Майдану, Грушевського, Незалежності, Винниченка, Склярова з метою попередження власників об'єктів та керівників установ про посипання прилеглої території на період ожеледиці. На виконання вимог Правил благоустрою. Фотодокази сумлінності деяких власників можете побачити у ффотокаруселі.

Наступного тижня рейди з врученням попереджувальних приписів продовжаться на інших вулицях міста.

 

Це не важко – посипати піском свої сходи, доріжку перед магазином. І це благородніше, ніж писати у Фейсбуці гнівні коментарі на адресу влади, адже, тільки прибравши ПРИЛЕГЛУ ДО СВОЄЇ ПРИВАТНОЇ ВЛАСНОСТІ ТЕРИТОРІЮ, можливо ви врятуєте чиєсь здоров'я і життя.

Правила благоустрою – єдині для усіх
Правила благоустрою – єдині для усіх
Правила благоустрою – єдині для усіх
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України