Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 24

Музейниками було представлено міні експозицію «Молодіжна мода 20 ст.», де продемонстрували 12 цікавих фотосвітлин із музейних фондів з молодими мешканцями Козятина різних періодів 20 ст.

На копіях світлин можна було прослідкувати модні тенденції тих часів. Деякі світлини були представлені й оригінальним одягом того періоду життя, а саме: це плаття с лавсану і вовни 1947 р. з туфлями на підборах, балонові 5 плащів чоловічих і жіночих, вишита сорочка і спідниця, які носила молодь в період нацистської окупації нашого міста під час Другої світової війни й після неї, про що свідчать світлини. Також із фондових збережень присутні та допитливі відпочиваючі мали нагоду побачити весільні плаття, як на фото, з фатою 1961 і 1969 років й іншими дрібничками, наприклад, пальчатки, хустина, якою свекруха покривала голову невістки. В минулому школярі радянських часів, згадали й про свої шкільні форми та фартушки, схожі на представлений в тимчасовій експозиції екземпляр 1970-х років з комірчиками й манжетами різного вигляду та ще й з етикетками.

Відвідувачі виставки мали нагоду навіть відчути аромат парфумів жіночих і чоловічих тих часів. Не очікували побачити присутні фільдеперсові чоловічі шкарпетки 1920—30-х років, які тримались на ногах завдяки підтяжкам, і належали машиністу з Білилівки й пудреницю панянки того часу життя.

Ми дякуємо за довірені музею нашої територіальної громади дорогі і пам’ятні особисті і близьких людей речі, предмети, аксесуари Тетяні Яковлєвій, Галині Савченко, Вірі і Павлу Семчукам, Людмилі Ганенко, Антоніні Головненко, Павлу Салєнку, Галині Рибак, Віталію Повару, Надії Паламарчук й іншим громадянам. Дякую завідувачу господарством Петру Лопатюку за допомогу в організації виставки.

Спасибі начальнику управління сімейної, дитячої та молодіжної політики Лідії Зарічній за запрошення до участі у святі і подяку від міського голови Тетяни Єрмолаєвої.

 

Лілія Макаревич, директор Музею історії міста Козятин

Працівники Музею історії міста Козятин взяли участь у святкуванні Дня молоді
Працівники Музею історії міста Козятин взяли участь у святкуванні Дня молоді
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України