Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 33

Так висловилася міський голова Тетяна Єрмолаєва на черговій сесії міської ради, що відбулася у п’ятницю, 16 липня.

- Кожної сесії ми виносимо на обговорення рішення про передачу у власність земельних ділянок учасникам бойових дій у зоні проведення АТО/ООС, - зауважила Тетяна Миколаївна.

Як роз’яснила начальник управління земельних та майнових ресурсів Ірина Репало, від початку каденції міської ради 8 скликання вже десятеро АТОвців та членів сімей загиблих захисників отримали земельні ділянки у межах Козятинської громади. Причому п’ятьом з них проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та для ведення садівництва погодили і передали їм у власність земельні ділянки своїм ствердним рішенням депутати міської ради на нещодавній 13 черговій сесії – 16 липня (усі матеріали сесійних засідань, а також погоджені рішення можна знайти на офіційному сайті міської ради). До того ж 13-ро учасників бойових дій та члени сімей загиблих військовослужбовців на тій же 13 сесії міської ради 16 липня отримали майже одноголосне ухвалення депутатського корпусу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Спеціально підкреслюємо: «майже одноголосне», позаяк частина депутатів відверто не захотіли брати участь у розгляді земельних питань, демонстративно покинувши сесійну залу. До слова, це саме ті депутати, які активно дописували у соцмережах пости про власну активну позицію та неупередженість у питанні обов’язковості виділення земельних ділянок учасникам бойових дій. Але, факт залишається фактом: як тільки справа дійшла до погодження виділення землі АТОвцям, обранці пішли із сесії, знехтувавши своїм обов’язком (до слова, задекларованим у Законі України «Про місцеве самоврядування») представляти інтереси громадян краю. Поіменне голосування вже розміщене на офіційному сайті міської ради (гіперпосилання: https://komr.gov.ua/news/rezultaty-poimennogo-golosuvannya-13-pozachergovoyi-sesiyi-miskoyi-rady-8-sklykannya ), отже, так би мовити, побачити героїв в обличчя (тих, хто не голосував за рішення) може кожен.

 

Повертаючись до теми виділення землі учасникам бойових дій. За інформацією управління земельних та майнових ресурсів міської ради, загалом від початку російської агресії на сході України, тобто від 2014 року, 228 міських мешканців-учасників АТО скористались своїм правом на безкоштовну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 2 гектари. Таким чином, загальна площа виділених АТОвцям у межах території колишнього Козятинського району земельних ділянок становить майже 454 гектари.

І це далеко не завершення цього процесу, адже, як наголосила міський голова Тетяна Єрмолаєва, наші захисники мають гарантоване Законом право на отримання земельної ділянки і ніяких перешкод у цьому немає.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України