Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 85

Іншим зверненням, яке було винесено на обговорення депутатського корпусу на сесійне засідання, стало звернення до Самгородоцької сільської ради щодо безоплатної передачі у комунальну власність Козятинської міської ради майна та транспортних засобів, що обліковуються на балансі, згідно матеріалів інвентаризації, по структурним підрозділам КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Самгородоцької сільської ради», які розміщені на території Козятинської міської територіальної громади, а саме 14 фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій у селах, що тепер входять до Козятинської міської територіальної громади (Козятин, Іванківці, Флоріанівка, Кордишівка, Сигнал, Сокілець, Титусівка, Махаринці, Сестринівка, Пиковець, Прушанка, Пустоха), а також ІІ поверх районної поліклініки.

- Таке положення справ ми не можемо залишити, адже у цих медичних закладах лікуються мешканці нашої Козятинської громади, а значить і якість медичних послуг повинна бути на рівні тих, що надаються у міському центрі ПМСД, - зауважила Юлія Радогощина, головний лікар КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». – До того ж будівлі сільських ФАПів, ФП та амбулаторій, м’яко кажучи, залишають бажати кращого: приміщення вже давно не бачили ремонту. У цьому ми переконалися, коли робили об’їзди по медичним закладам громади. Ще одна кричуща проблема сільських медичних закладів - криза кадрів. Ми готові взяти відповідальність за вирішення означених питань та приведення закладів сільської медицини до належного рівня, адже від цього залежатиме, у першу чергу, здоров’я наших мешканців.

Нагадаємо, за рішенням останньої сесії Козятинської районної ради, яке є неправочинним та таким, що суперечить діючому законодавству, майновий комплекс та установа Козятинський ЦПМСД передані на баланс Самгородоцької ТГ. Іншими словами, як зазначила міський голова Тетяна Єрмолаєва, медичні заклади, що територіально розташовуються у Козятинській міській громаді, юридично оформлені на Самгородоцьку ТГ.

- Це абсолютний нонсенс. Такого немає у жодній новоствореній громаді не тільки на Вінниччині, але й в усій Україні, - підкреслила Тетяна Миколаївна. - Цю правову колізію, як і подібні, що пов’язані із рішеннями сесії Козятинської районної ради, готуємося вирішувати у судовому порядку, адже, на жаль, переговорний процес із керівництвом Самгородоцької громади не дав результатів.

Однак, поки що вирішили звернутися до Самгородоцької сільської ради із відповідним рішенням сесії, яке переважною переможною більшістю підтримали депутати міської ради.

Позачергова сесія – сесія звернень та заяв (продовження)
Позачергова сесія – сесія звернень та заяв (продовження)
Позачергова сесія – сесія звернень та заяв (продовження)
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України