Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 169

До вже встановлених міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обмежень додається і скасування усіх масових заходів до покращення епідеміологічної ситуації у краї.

 

Як зазначено у Протоколі засідання, від 27 лютого і до окремого рішення ЗАБОРОНЕНО:

- відвідування професійних (професійно-технічних), загальноосвітніх (крім учнів 1-4 класів), позашкільних закладів усіх типів та форм власності здобувачами освіти з переведенням їх на дистанційну форму навчання;

- проведення усіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів.

 

На жаль, наразі стан захворюваності на COVID-19 у Козятині, у міській громаді та загалом по області залишається загрозливим. За даними Козятинського міськрайонного відділу лабораторних досліджень, тільки за вихідні на Козятинщині додалося 50 нових підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з яких 30 – мешканці Козятинської територіальної громади: 23 випадки у місті Козятин, село Козятин – 3, Махаринці – 2 випадки, Іванківці та Сигнал по 1 випадку. У числі хворих козятинців двоє дітей (до 17 років) та троє медпрацівників.

У Козятинській центральній районній лікарні станом на 1 березня на стаціонарному лікуванні знаходиться 23 хворих дорослих на COVID, із підозрами на гостре респіраторне захворювання, викликане коронавірусом SARS-CoV-2, 36 пацієнтів, хворих з пневмоніями - 55, кисневу терапію отримують 25 хворих (20 хворих із підтвердженим COVID та 5 із підозрами). Разом із тим, у Козятинській ЦРЛ відучора лікуються 20-ро пацієнтів із Вінниці – тамтешні лікарні переповнені.

До слова, за статистикою МОЗу, що оприлюднюється щодня, Вінницька область за минулу добу випередила за показниками кількості підтверджених випадків COVID навіть Івано-Франківську область, що відсьогодні знаходиться у червоній зоні: у Вінницькій області підтверджено 598 випадків за добу (і це найбільше по Україні), у Івано-Франківській області – 526 (це друга позиція по Україні).

 

З огляду на наведені факти, наша область може повернутися до карантинних обмежень січневого локдауну. Про це заявив сьогодні на брифінгу головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Наразі Вінницька область разом із Донецькою, Житомирською, Закарпатською, Запорізькою, Луганською і Тернопільською у «помаранчевій» зоні карантину. Проте, зауважив посадовець, усі ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені у «червону» зону.

 

P.S. У прикріпленому до допису файлі - Протокол засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, де зазначені виконавці та відповідальні за контроль над дотриманням усіх карантинних обмежень у громаді.

Документи:
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України