Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 5

Попереду – зустріч Нового року та Різдвяні свята. Домівки буковинців вже прикрашені ялинками, гірляндами та різноманітними прикрасами. Окрім естетичного задоволення, «зелена красуня» приховує у собі й певну небезпеку. Найменша необережність, порушення правил пожежної безпеки при встановленні ялинки, влаштуванні електрогірлянд, використання ароматичних свічок, розпалення бенгальських вогнів можуть призвести до пожежі. ГУ ДСНС України у Вінницькій області, дбаючи про вашу безпеку, нагадує, що не варто прикрашати ялинку іграшками, зробленими з паперу чи вати – це легкозаймисті матеріали. Забороняється також встановлювати ялинку в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації людей на випадок пожежі. Ялинка повинна бути надійно встановлена на спеціальній підставці або у відрі з піском, це убезпечить ялинку від падіння на дитину. У кімнаті, де стоїть ялинка, діти повинні перебувати тільки під доглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще «одягнути» прикрасами, які не б'ються.

При прикрашанні ялинки потрібно враховувати, що дерево, знаходячись у приміщенні, з часом висихає і може зайнятися від найменшого джерела загорання. Тому слід досить ретельно та обдумано оздоблювати ялинку.

Для освітлення ялинки дуже небезпечно використовувати не ліцензовані електрогірлянди, окрім цього, забороняється використовувати – пошкоджені чи самостійно відремонтовані електрогірлянди. Підключення гірлянд до мережі повинне виконуватися тільки за допомогою штепсельних з'єднань. Якщо виявили несправність в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння – вона повинна бути терміново відключена.

Для зменшення ризику загорання, ялинки потрібно розміщувати подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню – камінів, газових плит тощо. Якщо ви плануєте встановлювати штучну ялинку, потрібно вибрати ту, яка має протипожежне просочення. Ця інформація повинна вказуватися на упаковці.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України