Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 30

Під час урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України Музей історії міста Козятин поповнився новими експонатами, а книгосховище міської бібліотеки – новими цікавими надбаннями. Такий щедрий подарунок зробили рідній громаді активісти та небайдужі мешканці Козятинщини.

 

Як ми уже розповідали, цьогоріч у Козятині стартував перший мистецький пленер «ART-Водокачка». Місцева мальовнича водойма, оповита цікавими історіями та місцевими легендами, надихнула художників, фотохудожників та поетів із Вінниці, Бердичева, Жмеринки, Черкас. Митці залишили свої враження та емоції в картинах, фото та поетичних імпровізаціях. Роботи, написані на природі, передала в дар Козятинській територіальній громаді для створення в подальшому міської галереї ініціатор та натхненниця мистецького пленеру Тетяна Куліш.

 

Ще одна визначна подія для нашої громади – книги в дар від молодої людини, що наразі далеко від рідної домівки, однак не забуває за малу батьківщину. 25-річний Андрій Артемчук – наш земляк, який зараз проживає в Австралії. Знаходячись далеко від України, Андрій залишається вірним українській культурі, літературі, шанує українські традиції та вболіває за Батьківщину. Хоча робота закинула його далеко від Батьківщини, він ніколи не забував рідну сторону. Тут на нього чекають мати, дідусь, сестра, друзі. Неодноразово допомагав козятинчанам, які потребували підтримки. До Дня Державного Прапора України та 30-річчя Незалежності України Андрій вирішив зробити невеличкий подарунок нашій громаді: книги сучасних українських письменників, видавців, публіцистів та громадських діячів Братів Капранових «Мальована Історія України» та історичний роман «Паперові солдати». Від імені сина книги Козятинській громаді передала матір Ольга Артемчук.

 

- Щира любов до рідного краю – це постійна турбота про рідний край, оспівування його краси у мистецьких творах, це і безупинна пам’ять про Батьківщину, навіть, якщо знаходишся далеко. Щиро дякую за щедрі подарунки, за прекрасний приклад людської доброти та гарні приклади справжньої небайдужості, - подякувала Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва, яка від імені Козятинської громади отримала подарунки, що будуть передані у Музей історії міста Козятин та міську бібліотеку.

Подарунки небайдужих Козятинській громаді з нагоди величних державних свят
Подарунки небайдужих Козятинській громаді з нагоди величних державних свят
Подарунки небайдужих Козятинській громаді з нагоди величних державних свят
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України