Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 43

Віддаючи шану героїзму, патріотизму, мужності, відвазі, самовідданому служінню народу України та справі захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності держави, депутати міської ради на нещодавній сесії міської ради 8 скликання, що відбулась 28 травня, одноголосно ухвалили рішення про нагородження Почесною відзнакою Козятинської міської ради – нагрудним знаком «За героїзм та патріотизм» (посмертно) оператора-навідника, сержанта окремого загону спеціального призначення «Азов» Східного ОТО Національної гвардії України Максима Олексюка.

Нагороду від імені усієї Козятинської територіальної громади вручила матері загиблого Героя Інні Леонідівні міський голова Тетяна Єрмолаєва під час відкриття меморіальної дошки на честь Максима на приміщенні спеціалізованої школи №1 ім.Т.Г.Шевченка.

- Низький уклін Вам, Інно Леонідівно, за те, що виховали справжнього героя та вірного патріота України, - зауважила Тетяна Миколаївна у виступі. – Те, що випало на Вашу долю – складно пережити та усвідомити усю вагу втрати. Однак, завдяки Вашому сину, завдяки сотням та тисячам таких же Героїв, вірних військовій присязі та внутрішньому поклику будь-що захищати свою Батьківщину, ми зараз можемо жити і прокидатися кожного дня. Вічна пам’ять Максиму і його військовим побратимам, що віддали найдорожче, що мали, - власне життя – за рідний край. У Біблії записано, що миротворці – це сини Божі, що завжди залишаються під Божим благословінням. Нехай же найвищі сили оберігають і надалі Україну.

 

Тетяна Єрмолаєва повідомила, що наразі готові документи та проект рішення на чергову сесію міської ради, що відбудеться наприкінці червня, про присвоєння Максиму Олексюку звання «Почесний громадянин міста Козятин» (посмертно). Тетяна Миколаївна зауважила, що переконана у підтримці такої ініціативи міської ради усім депутатським корпусом на сесійному засіданні. За традицією, посвідчення про присвоєння Почесного звання міський голова вручить батькам загиблого Героя на День міста.

Почесну відзнаку Козятинської міської ради – нагрудний знак «За героїзм та патріотизм» за свого сина отримала мати загиблого Максима Олексюка Інна Леонідівна
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України